Iatropedia

Μόλις 17 λεπτά χαλάρωσης απολαμβάνουν οι γονείς όταν κάνουν «διακοπές» με τα παιδιά τους

Κατά μέσο όρο, ένας γονέας βρίσκει μόνο 17 λεπτά χαλάρωσης την ημέρα, όταν είναι σε οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά του, διαπιστώνει μια νέα μελέτη.

Μάλιστα, ένας στους πέντε γονείς απολαμβάνει μόλις 15 λεπτά ή και λιγότερο και ένας στους δέκα γονείς μετά βίας βρίσκει πέντε λεπτά για να χαλαρώσει.

Μια πρόσφατη έρευνα σε 2.000 γονείς παιδιών κάτω των 14 ετών ανακάλυψε ότι αν και το 57% των γονέων θεωρούν τον εαυτό τους αυστηρό, είναι επίσης περισσότερο από πρόθυμοι να… ξεχάσουν τους αυστηρούς κανονισμούς προς τα παιδιά κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών.

Οι γονείς μπαίνουν σε νοοτροπία οικογενειακών διακοπών

Η μελέτη που διεξήχθη από την OnePoll σε συνεργασία με την Duracell, ρώτησε επίσης τι θεωρούν οι γονείς ως απαραίτητο για καλές οικογενειακές διακοπές.

Οι γονείς συνήθως παίρνουν τα παρακάτω για τα παιδιά τους ενώ ταξιδεύουν για διακοπές:

Γονείς και παιδιά παίρνουν όλο το… σπίτι στις διακοπές

Όταν προετοιμάζονται για ένα οικογενειακό ταξίδι οδικώς, σχεδόν 8 στους 10 γονείς συχνά αισθάνονται ότι πρέπει να σηκώσουν ολόκληρο το σπίτι και να το πάρουν μαζί τους.

Η έρευνα ρώτησε επίσης και παιδιά μεταξύ 6 και 14 ετών και διαπίστωσε ότι:

Δύο στους πέντε γονείς σημειώνουν ότι πριν γίνουν γονείς, πίστευαν ότι δεν θα άφηναν ποτέ τα παιδιά τους να παίζουν με φορητές συσκευές, αλλά τώρα συμβαίνει συνέχεια.

Δυστυχώς, έχουν παρέλθει πια οι μέρες που τα παιδιά ζητούσαν από τους γονείς τους να διαβάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο: μόνο ένα στα τρία παιδιά ονόμασε αυτή ως αγαπημένη δραστηριότητα νυχτερινών διακοπών.

Πηγή: https://www.studyfinds.org

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τα παιδιά παίρνουν βάρος το καλοκαίρι. Τι να προσέξουν οι γονείς

Πώς να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στις καλοκαιρινές διακοπές

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

Διάρροια στις διακοπές: Γιατί συμβαίνει – Ποιοι κινδυνεύουν πιο πολύ