Υποτροφία εις μνήμη Ευάγγελου Σπανού από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Η υποτροφία θα χορηγείται κάθε χρόνο για συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Επιστήμων Ζωής & Υγείας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Μία πλήρη υποτροφία ετησίως για μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Επιστήμων Ζωής & Υγείας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας προσφέρει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, εις μνήμη του ιδρυτή του Ευάγγελου Σπανού.

Η υποτροφία αφορά τα μεταπτυχιακά προγράμματα Κλινικής Διαιτολογίας, Αθλητικής  Διαιτολογίας και Βιοϊατρικής.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την Πέμπτη  3 Νοεμβρίου 2022, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Γεώργιος Σπανός.

Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στην οποία τιμήθηκε ο ιδρυτής του Ομίλου, ο αείμνηστος Ευάγγελος Σπανός. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας και ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας, καθηγητής Κυριάκος Φελέκκης. Τιμητική πλακέτα για τον Ευάγγελο Σπανό απένειμε στην σύζυγό του, κυρία Μάχη Σπανού, και στον υιό του, κ. Γεώργιο Σπανό, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Στην ομιλία του, ο κ. Πουγιούτας αναφέρθηκε στην παράλληλη πορεία του Πανεπιστημίου και της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ. «Ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από το μηδέν, ως δύο πολύ μικροί επιστημονικοί οργανισμοί», είπε. «Με σκληρή δουλειά και καθοδηγούμενοι από οραματιστές, έχουν εξελιχθεί σε δύο από τους μεγαλύτερους και πιο πετυχημένους οργανισμούς στην Κύπρο και την Ελλάδα».

Και συνέχισε: «Οι υποτροφίες που προσφέρει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα δώσουν την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες να σπουδάσουν σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές των δύο οργανισμών, τιμώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη του Ευάγγελου Σπανού».

Στήριξη στους νέους

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Γεώργιος Σπανός ανέφερε: «Έτσι ξεκίνησε και ο ιδρυτής του Ομίλου, ο πατέρας μου Ευάγγελος Σπανός. Με μία υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, βρέθηκε στο Hammersmith Hospital του Λονδίνου, όπου εμπλούτισε τις επιστημονικές του γνώσεις και τις ερευνητικές του δεξιότητες».

Ο κ. Σπανός τόνισε ότι με την υποτροφία «Ευάγγελος Σπανός» ο Όμιλος στηρίζει τους νέους ανθρώπους που αποτελούν το επιστημονικό δυναμικό του μέλλοντος. «Με αυτό τον τρόπο», εξήγησε, «τους βοηθά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους εξελίξουν μελλοντικά σε άξιους επαγγελματίες Υγείας».

Η υποτροφία αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Όπως τόνισε ο κ. Φελέκκης, η συνεργασία του Πανεπιστήμιου με τον Όμιλο συμπεριλαμβάνει:

  • Ερευνητικά έργα
  • Επιστημονικές δημοσιεύσεις
  • Πρακτική άσκηση φοιτητών στην Κύπρο και την Ελλάδα
  • Ραδιοφωνικές εκπομπές
  • Απασχόληση αποφοίτων στον Όμιλο

Τέλος, ο κ.  Φελέκκης εξήγησε τη διαδικασία της επιλογής των υποτρόφων, η οποία θα δημοσιευτεί σύντομα και στον Τύπο.