Roche: Δημιουργία θερινού κινηματογράφου για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

  • Ρούλα Τσουλέα
Roche Κιβωτός του Κόσμου
Ένα θερινό κινηματογράφο δημιούργησαν και προσέφεραν στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas.

Ένα θερινό κινηματογράφο δημιούργησαν και προσέφεραν στα παιδιά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas. Η προσφορά έγινε στο πλαίσιο της φετινής «Παγκόσμιας Πεζοπορίας για τα Παιδιά» και είναι η πρώτη συνεργασία των δύο εταιρειών με την «Κιβωτό».

Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες δώρισαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργία ενός υπαίθριου σινεμά στις εγκαταστάσεις της θερινής κατασκήνωσης της οργάνωσης στη Ραφήνα. Οι περίπου 120 εθελοντές που συμμετείχαν διαμόρφωσαν με αγάπη και μεράκι τον χώρο, ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί να μπορούν να απολαμβάνουν όλο το καλοκαίρι κινηματογραφικές ταινίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες συμπεριέλαβαν:

  • Εγκατάσταση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού (οθόνη προβολής, projector, ηχεία)
  • Τοποθέτηση ειδικού χλοοτάπητα και τραπεζοκαθισμάτων
  • Διακόσμηση περιμετρικά του χώρου με φυτά και φαναράκια.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες προσέφεραν συλλογή ταινιών για όλες τις ηλικίες, καθώς και μηχανή pop corn για να κάνουν ακόμη πιο ευχάριστη την κινηματογραφική εμπειρία των παιδιών.

Οι εθελοντές ανανέωσαν και την παιδική χαρά της κατασκήνωσης, βάφοντας τις κούνιες και τοποθετώντας νέα τσουλήθρα, τραμπάλα και ξύλινα τραπέζια. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ήρθαν κοντά με τα παιδιά της κατασκήνωσης, μέσω του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης, που λειτούργησε ειδικά για την εκδήλωση.

Σημαντικό εργαλείο διαπαιδαγώγησης

Ο ιδρυτής της Κιβωτού, πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη Roche Hellas, για την επιλογή της Κιβωτού του Κόσμου μέσα από την πρωτοβουλία Children’s Walk. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και το αποτέλεσμα φανταστικό! Με την αγορά και την εγκατάσταση θερινού σινεμά, από τους εργαζομένους της εταιρείας σας, στην κατασκήνωση της Ραφήνας, δίνετε την δυνατότητα στα παιδιά μας να έχουν έναν επιπλέον τρόπο ποιοτικής ψυχαγωγίας αλλά και σε εμάς ένα σημαντικό εργαλείο διαπαιδαγώγησης. Η συντήρηση και διαμόρφωση  της παιδικής χαράς θα χαρίσει στα παιδιά μας ανέμελες και χαρούμενες στιγμές παιχνιδιού.

»Επιπλέον, η συμμετοχή και η επικοινωνία των εργαζομένων με τους συνεργάτες μας και η δημιουργική ενασχόλησή τους με τα παιδιά ήταν υποδειγματική και διακριτική. Η γενικότερη οργάνωση των δραστηριοτήτων άψογη. Θα θέλαμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον. Σε όλους σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ο Φιλάνθρωπος Θεός να σας χαρίζει εκατονταπλάσια την αγάπη που προσφέρετε».

16 χρόνια συνεχούς συμμετοχής

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, Ξένια Καπόρη: «Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά κατέχει μια ξεχωριστή θέση τόσο στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Roche όσο και στην καρδιά όλων των εργαζομένων μας. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρονιά, εδώ και 16 χρόνια, βλέπουμε αυτή την πρωτοβουλία να μεγαλώνει την “αγκαλιά” της για να χωρέσει ακόμα περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλο και περισσότερους συναδέλφους να προσφέρουν με αφοσίωση και αγάπη εθελοντική εργασία, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας».

Ο Head of Medical Scientific Affairs & Healthcare Development της Roche Diagnostics Hellas, Θανάσης Ακάλεστος τόνισε: «Για όλους εμάς στη Roche Diagnostics Hellas, η συμμετοχή στην Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά μαζί με χιλιάδες ακόμα συναδέλφους μας, δεν αφορά μόνο στη συγκέντρωση ή τη δωρεά χρημάτων. Αφορά στην ενεργοποίηση του καθενός από εμάς για να στηρίξουμε ένα σημαντικό σκοπό: την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή την κοινωνική τους θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν