Νέο Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Το Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο Περιστέρι πραγματοποιεί κλασικές και εξειδικευμένες καρδιολογικές εξετάσεις.

Ο  Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινιάζει το Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης, μία πρότυπη διαγνωστική μονάδα αποκλειστικά για καρδιολογικούς ασθενείς. Πρόκειται για έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο, όπου διενεργούνται όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις της σύγχρονης Καρδιολογίας.

Το Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο Περιστέρι πραγματοποιεί κλασικές και εξειδικευμένες καρδιολογικές εξετάσεις. Διαθέτει μαγνητικό τομογράφο αποκλειστικά για καρδιολογικές εξετάσεις, καθώς και υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο 128 τομών, για απεικονίσεις που αφορούν την καρδιά και τα αγγεία.

Επιπλέον, στο Κέντρο λειτουργεί εξειδικευμένη Μονάδα Stress CMR (μελέτη αιμάτωσης του μυοκαρδίου στο μαγνητικό τομογράφο). Με αυτή δίνεται η δυνατότητα, στην ίδια εξέταση, να διερευνηθούν όλες οι πιθανές αιτίες θωρακικού άλγους.

Οι εξετάσεις διενεργούνται πάντοτε υπό την παρουσία και καθοδήγηση ιατρού εξειδικευμένου στην καρδιαγγειακή απεικόνιση.

Μία πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται από τον ιατρό, πριν την αποχώρηση του εξεταζόμενου από το κέντρο. Σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης, υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον παραπέμποντα ιατρό και η απάντηση δίνεται εντός της ίδιας ημέρας.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μπορεί να ανταποκριθεί και στις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι χρειάζονται καρδιολογικής παρακολούθησης.

Και εξετάσεις ρουτίνας

Εκτός των εξειδικευμένων εξετάσεων, στο Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Περιστερίου πραγματοποιούνται και όλες οι εξετάσεις ρουτίνας για το καρδιαγγειακό σύστημα:

  • Διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς (Echo καρδιάς)
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα 12 απαγωγών
  • 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης (Holter πίεσης)
  • 24ωρη καταγραφή καρδιακού ρυθμού (Holter ρυθμού)
  • Δοκιμασία κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα με συνεχή καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος
  • Αγγειογραφία περιφερικών αγγείων με έγχρωμη υπερηχοτομογραφία

Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να συνδυαστούν με όλες όσες απαιτεί το πλήρες καρδιολογικό τσεκ απ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν