Medicover: Επέκταση στην Ελλάδα με εξαγορά του Κέντρου InterGenetics

  • Ρούλα Τσουλέα
Medicover
Η νέα εξαγορά της Medicover ακολουθεί εκείνη της εταιρείας βιοτεχνολογίας NIPD Genetics, με έδρα την Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το 2022.

Την εξαγορά του Κέντρου Ιατρικής Γενετικής και Γενωμικής InterGenetics στην Ελλάδα ανακοίνωσε η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας και διαγνωστικών υπηρεσιών Medicover.

Όπως αναφέρει, η συνένωση των δύο εταιρειών δυνάμεων θα ενισχύσει τη θέση της Medicover στον τομέα των γενετικών εξετάσεων, αλλά και την περιφερειακή της εμβέλεια.

Η InterGenetics είναι μακροχρόνιος πάροχος γενετικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με στόχο να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Γενετικής στη χώρα. Η στρατηγική εξαγορά της InterGenetics επιτρέπει στη Medicover να διευρύνει την εμβέλειά της σε μια νέα, πολύ σημαντική γεωγραφικά αναπτυσσόμενη αγορά.

Με την εμπειρία της Medicover στην εργαστηριακή και την κλινική Ιατρική Γενετική, και με τις προηγμένες γενετικές υπηρεσίες και εξετάσεις της, η InterGenetics θα παρέχει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς.

Καθοριστικής σημασίας

«Η ενσωμάτωση της InterGenetics στο χαρτοφυλάκιο της Medicover Genetics είναι καθοριστικής στρατηγικής σημασίας», δήλωσε ο δρ Stefan Mehrle, επικεφαλής της Medicover Genetics International. «Συνδυάζει την ιατρική εμπειρογνωμοσύνη στην Κλινική Γενετική με την υπερσύγχρονη Γενετική Διαγνωστική. Η InterGenetics διαθέτει ισχυρή και μακροχρόνια τεχνογνωσία, σε μια ιδιαίτερα ελκυστική αγορά όπως η ελληνική. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις υποδομές αυτές, προσθέτοντας τεχνολογίες αιχμής και υψηλό επίπεδο διαγνωστικής ικανότητας. Ταυτοχρόνως, θα επεκτείνουμε το τμήμα Κλινικής Γενετικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών και συνεργατών».

«Πρόκειται για μια νέα εποχή στην πορεία της InterGenetics προς το μέλλον», δήλωσε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Πάγκαλος, επιστημονικός διευθυντής της InterGenetics. «Η συνένωση των δυνάμεών μας με τη Medicover στην Ιατρική Γενετική, θα συνεχίσει να ενδυναμώνει τη θέση μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ένα αξιόπιστο και πρωτοποριακό κέντρο αναφοράς στον τομέα».