Ημέρα Καριέρας από την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και τον ΣΦΕΕ

  • Ρούλα Τσουλέα
Ημέρα
Θα συμμετάσχουν φοιτητές από δύο προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις προοπτικές και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου

Εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» διοργανώνουν τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: Έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση» και «Ογκολογία θώρακος: Σύγχρονη κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση και έρευνα», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και ώρα 10 π.μ. έως  2 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Crown Plaza στην Αθήνα. Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ημέρες Παθολογίας».

Η «Ημέρα Καριέρας» θα προσφέρει σε περισσότερους από εξήντα (60) μεταπτυχιακούς φοιτητές των ως άνω προγραμμάτων τη δυνατότητα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας. Θα γνωρίσουν και θα συνομιλήσουν με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ, αλλά και ιατρικών ομίλων.

Οι φοιτητές που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου. Θα ενημερωθούν επίσης για τις τάσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται στον χώρο της Υγείας.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να συνδιοργανώσουμε με τον ΣΦΕΕ την Ημέρα Καριέρας», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Συρίγος, διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία. «Οι νέοι που θα συμμετέχουν θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με ανώτατα στελέχη ένδεκα κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και τριών ιατρικών ομίλων και δύο κέντρων διεξαγωγής κλινικών μελετών και να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο χώρος της Υγείας. Τέτοιου είδους επαφές μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και των νέων είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για τους μεν και για τους δε».