GSK Ελλάδος: Ο Antonino Biroccio στη θέση του νέου προέδρου και γενικού διευθυντή

  • Ρούλα Τσουλέα
GSK
Η ανάληψη των καθηκόντων του έγινε την 1η Οκτωβρίου 2022. Είχε υπηρετήσει ξανά στη χώρα μας την περίοδο 2016-2019, όταν ανέλαβε τη θέση του Business Unit Director διαδοχικά για όλα τα εμπορικά τμήματα της GSK Ελλάδος (εμβόλια, αναπνευστικά νοσήματα, HIV κ.λπ.)

Τα καθήκοντα του προέδρου και του γενικού διευθυντή της GSK στην Ελλάδα ανέλαβε από την 1η Οκτωβρίου 2022 ο κ. Antonino Biroccio, ο οποίος είναι πλέον υπεύθυνος για το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας της εταιρείας στη χώρα μας.

Ο κ. Biroccio είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας και διδακτορικού διπλώματος στη Χημεία και στη Φαρμακευτική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Universita degli Studidi Messina στην Ιταλία, ενώ έχει εκτεταμένη εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης σε διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.

Στη GSK άρχισε την καριέρα του το 2015 στην Ιταλία ως Business Unit Director για το χαρτοφυλάκιο των εμβολίων. Έκτοτε, ανέλαβε θέσεις στρατηγικής σημασίας σε διαφορετικές αγορές, αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

«Είναι εξαιρετική τιμή για εμένα η δυνατότητα που μου δίδεται να επιστρέψω στην Ελλάδα και να συμβάλω ξανά στην επιτυχία της δυναμικής ομάδας της GSK Ελλάδος, αξιοποιώντας την εμπειρία μου από άλλες αγορές», δήλωσε ο κ. Biroccio.

Και συνέχισε: «Στη GSK ενώνουμε καθημερινά την επιστήμη, την τεχνολογία και το ταλέντο για να ξεπεράσουμε μαζί τις ασθένειες. Στόχος μας είναι να επηρεάσουμε θετικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, την υγεία 2,5 δισ. ανθρώπων τα επόμενα 10 χρόνια. Η Ελλάδα είναι μία χώρα στρατηγικής σημασίας για τη GSK. Η δέσμευση όλου του ελληνικού οργανισμού αλλά και η δική μου προσωπικά είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στη δημιουργία βιώσιμων υγειονομικών συνθηκών μέσα από στρατηγικές συμμαχίες με τους εταίρους μας στο οικοσύστημα της υγείας, ώστε η πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες και στην πρόληψη να είναι άμεση και απρόσκοπτη».