GAP: Επιχειρηματική συμφωνία για τα φαρμακευτικά προϊόντα της με την Innovis

  • Ρούλα Τσουλέα
GAP
Προβλέπει τη μεταβίβαση των φαρμακευτικών αδειών της GAP στην Innovis, με διατήρηση της παραγωγής στην GAP.

Σε επιχειρηματική συμφωνία, που αφορά στη μεταβίβαση των εγκεκριμένων για την ελληνική αγορά φαρμακευτικών αδειών της GAP στην Innovis, έχουν εισέλθει οι εταιρίες Gap Pharmaceuticals και Innovis Pharma.

Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές για να τεθεί σε ισχύ. Όπως ανακοινώθηκε, η δομή της συμφωνίας εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στο σύνολο των φαρμακευτικών προϊόντων της GAP που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Θα μεταφερθούν όμως στην επιχειρησιακή πλατφόρμα της Innovis.

Η συμφωνία σηματοδοτεί για τις δύο εταιρίες την έναρξη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας. Η παραγωγή του χαρτοφυλακίου των εν λόγω προϊόντων παραμένει στην GAP.

Η εταιρία GAP είναι μία ελληνική φαρμακευτική εταιρία που ιδρύθηκε το 1949. Συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων βιομηχανιών παραγωγής μαλακών καψουλών (soft gels) στην Ευρώπη. Επιπλέον, κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά συμπληρωμάτων διατροφής. Το 65% της συνολικής δραστηριότητάς της προέρχεται από τις συνεχώς αναπτυσσόμενες εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Δεύτερο εργοστάσιο στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της GAP κ. Αντώνης Παπαθανασίου, η συμφωνία των δύο εταιρειών συντελείται τη στιγμή που η εταιρεία κατασκευάζει δεύτερο εργοστάσιο στην Ελλάδα.

«Υλοποιούμε έτσι την στρατηγική μας απόφαση για εστίαση και επιθετικό προσανατολισμό της εταιρίας μας στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς και στην πολιτική συνεχούς επένδυσης με περισσότερη ένταση στην παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα των soft gels, όπου ήδη κατέχουμε σημαντικό μερίδιο διεθνώς», είπε.

Η εταιρία Innovis δραστηριοποιείται στην εμπορία και διανομή φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, παραφαρμάκων και καλλυντικών. Με τη συμφωνία  επεκτείνει το αποτύπωμα της σε βασικές κατηγορίες στην αγορά των γενοσήμων.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, καθώς και για την επικείμενη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας με την GAP», σχολίασε ο  διευθύνων σύμβουλος της Innovis κ. Μάκης Οικονόμου. «Μετά το πέρας των εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές, θα έχουμε διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της Innovis με αναγνωρισμένα φαρμακευτικά προϊόντα, που εμπιστεύονται αδιαλείπτως οι ασθενείς, η ιατρική κοινότητα και οι φαρμακοποιοί, σε θεραπευτικές κατηγορίες υψηλού ενδιαφέροντος για εμάς, στις οποίες ήδη καταλαμβάνουμε ηγετική θέση με δυναμική παρουσία».

Φωτογραφία: www.gap.gr