Υπουργείο Υγείας: «Δωρεάν για τους ανασφάλιστους η νοσηλεία σε ιδιωτικές κλίνες»

  • Γιάννα Σουλάκη
Υπουργείο Υγείας
Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι που νοσηλεύονται σε απλές κλινικές και χρειάζεται να διακομιστούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Σε διευκρινίσεις για το θέμα των ανασφάλιστων, για το οποίο έγινε θόρυβος από το πρωί από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δεν καλύπτονται από το δημόσιο για τη μεταφορά τους σε ιδιωτικές κλινικές, λόγω των ανακατατάξεων των νοσοκομείων εξαιτίας της πανδημίας, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν