Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι ισχύει για τα οδοντιατρεία

  • Κώστας Παπαδόπουλος
κορονοϊός
Με επείγουσα ανακοίνωσή του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ενημερώνει τα μέλη του για όσα προβλέπονται σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Mε επίσημη ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογο Αττικής ενημερώνει τα μέλη του για όσα ισχύουν με το νέο νόμο σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, «δημοσιεύτηκε ο νόμος 4820/2021 (ΦΕΚ 130 Α) στο άρθρο 206 του οποίου προβλέπεται για επιτακτικούς λόγους της δημόσιας υγείας η υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID – 19 του προσωπικού των ιδιωτικών δομών υγείας, μεταξύ των οποίων και των οδοντιατρείων και πολυοδοντιατρείων.

Ως προσωπικό νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες ή επιτελεί έργο στο φορέα με φυσική παρουσία.

Δεν έχουν υποχρέωση εμβολιασμού όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα (6) μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Για την πιστοποίηση των ανωτέρω απαιτείται επίδειξη ψηφιακού πιστοποιητικού COVID – 19 της ΕΕ ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Το υπόχρεο προσωπικό πρέπει να λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολίου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζόμενου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση υποβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασιών εκ του λόγου αυτού.

Στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση των ανωτέρω επιβάλλεται το προβλεπόμενο από την παράγραφο 6 του άρθρου αυτού διοικητικό πρόστιμο», καταλήγει η ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν