Στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός: «Μια εικόνα από το μέλλον που ελπίζουμε να γίνει σύντομα παρόν!»

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Τα έργα αποκατάστασης του πνευμονολογικού τμήματος του Νοσοκομείου "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση.

Ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, κατά την ξενάγησή του στον δεύτερο όροφο της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά πέρυσι.

Συνοδεία του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε από τον διοικητή και τους γιατρούς και δήλωσε πως το έργο ολοκληρώθηκε μόνο μέσα σε λίγους μήνες, δίνοντας τα εύσημα τους ιθύνοντες του έργου και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, που κινητοποίησαν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Είναι έργο που υλοποιήθηκε σε πολύ σύντομο διάστημα, παρέχοντας νέες συνθήκες νοσηλείας στους ασθενείς μας… Μαζί με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση άλλων παρόμοιων έργων, θα υπερβούμε τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ…», ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι είναι μια «εικόνα από το μέλλον», όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Είναι μία εικόνα από το μέλλον αλλά ένα μέλλον που πολύ γρήγορα ελπίζουμε να γίνει παρόν για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις επενδύσεις που θα κάνουμε στις υποδομές του συστήματος υγείας», σημείωσε.

Παράλληλα πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ένα καλύτερο σύστημα υγείας:

«Η δέσμευση μας για ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας, από τα καλύτερα εθνικά συστήματα στην Ευρώπη, υλοποιείται βήμα-βήμα υπό την καθοδήγηση του υπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου. Θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Χρυσοχοΐδης: «Στόχος να δημιουργήσουμε το καλύτερο εθνικό σύστημα Υγείας της Ευρώπης»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στον περίφημο «μπλέ φάκελο» που παρέλαβε με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Υγείας:

«Παρέλαβα έναν με φάκελο με όλες τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες για την υγεία και το εθνικό σύστημα, με στόχο να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Βήμα – βήμα προχωράμε σε αυτόν το στόχο. Θα συνεχίσουμε ημέρα με την ημέρα να εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία και τελικά να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας που να αξίζει στον ελληνικό λαό».

 

Δήλωση έκανε και ο διοικητής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Διονύσης Μανωλόπουλος:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά παρουσία του πρωθυπουργού να επισκεπτόμαστε τη μονάδα που ολοκληρώθηκε. Παραδίδουμε 34 κλίνες εκ των οποίων οι 4 είναι μονάδα αυξημένης φροντίδας. Είναι ένα έργο που υλοποιήθηκε σε σύντομο διάστημα δίνοντας νέες συνθήκες νοσηλείας στους ασθενείς μας. Μαζί με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το υπουργείο για την υλοποίηση έργων θα υπερβούμε τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε.

Η ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 1.000τ.μ. ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Η ανακαινισμένη πλέον πτέρυγα διαθέτει 34 κλίνες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου έγινε αποκλειστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την παρουσίαση έργου πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της νέας Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου που από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς και τους ευχαρίστησε για το έργο τους.