Στο «lockdown» οδεύει η Αχαΐα και η Εύβοια μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων

  • Γιάννα Σουλάκη
εκθετικής
H Επιτροπή των 32 ειδικών αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση, επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε Αχαΐα και Εύβοια, ενώ δεν αλλάζει τίποτα προς το παρόν για τη Θεσσαλονίκη.

Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Παρασκευής, η Επιτροπή των 32 ειδικών.

Και αυτό διότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές έχει σημάνει «κόκκινο»  συναγερμό στους ειδικούς, οι οποίοι αποφάσισαν να εισηγηθούν καθολικό lockdown για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Είναι ενδεικτικό ότι η Αχαΐα, με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορονοϊού και η Εύβοια 35.

Διευκρινίζεται ότι η συνεδρίαση των ειδικών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και ενδέχεται οι προτάσεις να αλλάξουν ή να συμπληρωθούν.

Για τη Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο προτείνουν να παραμείνουν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, καθώς η κατάσταση είναι ακόμα «διαχειρίσιμη». Πάντως, οι τελικές αποφάσεις των 32 ειδικών θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.