Ι.Σ.Ηρακλείου. Ενημέρωση για την οδηγία που επιβάλλει ιατρική επίσκεψη 15 λεπτών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μπήκε τυπικά από σήμερα σε εφαρμογή η οδηγία του ΕΟΠΥΥ για 200 επισκέψεις το μήνα σε κάθε συμβεβλημένο γιατρό με 20 επισκέψεις την ημέρα και 15 λεπτά διάρκεια η κάθε επίσκεψη. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου είναι μεταξύ των πολλών φορέων και ιδιωτών στο χώρο της Υγείας που αντιδρούν στον αυστηρό αυτό έλεγχο των διαδικασιών εκ μέρους του υπερταμείου.

Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση και τα σχόλια από ον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου:

Από σήμερα άλλη μια αυθαίρετη, βιαστική, και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση οδηγία του ΕΟΠΥΥ τίθεται σε εφαρμογή. Αφορά τον τρόπο επισκέψεως  των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών. Σύμφωνα με αυτήν καθορίζεται ως μέγιστος αριθμός επισκέψεων οι είκοσι ασθενείς την ημέρα, οι εκατό την εβδομάδα,  οι διακόσιοι το μήνα  και ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης τα δεκαπέντε (15) λεπτά ανά ασθενή. Από τον περιορισμό  εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά. Σημειώστε επίσης ότι αυτή η οδηγία ισχύει ΜΟΝΟ για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Ουσιαστικά με την εφαρμογή της ο γιατρός σας πρέπει σε  διάστημα πέντε ωρών να εξετάσει 20 ασθενείς  (20 ασθενείς x 15 λεπτά = 5 ώρες -300 λεπτά-). Έτσι ο 21ος ασθενής της ημέρας, θα εξετάζεται επ’ αμοιβή ανεξάρτητα αν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο μηνιαίο όριο των 200 επισκέψεων. Πέρα από αυτό η εφαρμογή της σημαίνει πως ανεξάρτητα του προβλήματος υγείας που σας ταλαιπωρεί, πρέπει ενδεχομένως να περιμένετε αρκετά για να εξεταστείτε από τον γιατρό σας μέσα σε αυτά τα αυστηρά χρονικά και αριθμητικά όρια που ισχύουν από σήμερα.

Αγαπητοί συμπολίτες,

προγραμματίστε έγκαιρα την επίσκεψη σας, οπλιστείτε με υπομονή,  δείξτε κατανόηση και  εμπιστευτείτε τον γιατρό σας. Είναι αυτός που θα σας ακούσει, θα σας εξετάσει και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα υγείας που σας απασχολεί.

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν