Πλεύρης για Κιβωτό του Κόσμου: «Η Πολιτεία θα παρέμβει για να προστατευτούν τα παιδιά»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
"Η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά", επισήμανε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυσες συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Αν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης. μιλώντας στον Σκάι. Να σημειωθεί πως για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, και σε λίγο αναμένονται ανακοινώσεις.

 «Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία… Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί», τόνισε ο υπουργός.

Στόχος, σημείωσε ο υπουργός, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδου είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό.

Για σοκαριστική υπόθεση  έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, στον απόηχο της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Διευκρίνισε ότι η Αρχιεπισκοπή δεν είχε καμία σχέση με την Κιβωτό.

Ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κτίριο της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, με έναν άνδρα να φωνάζει και να προκαλεί φθορές στο χώρο. Το συγκεκριμένο άτομο έσπασε την πόρτα, και πέταξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τούς έχουν πάρει τα παιδιά». 

Δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος των Σύρων Ελλάδος, ο οποίος προσήλθε στο κτήριο μαζί με μια οικογένεια Σύρων οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η δομή τούς έχει πάρει τέσσερα παιδιά, από δύο σε δύο διαφορετικές δομές.

Υπήρχαν πολλά επεισόδια σε βάρος των παιδιών ανέφεραν. Κατήγγειλαν δε, ότι έκλειναν τα παιδιά σε κλουβί για πουλιά για μέρες χωρίς να τους δίνουν τροφή.

Όπως είπε ο κ. Κονιδάρης, αν ευσταθούν οι καταγγελίες οι οποίες αφορούν τον Πατέρα Αντώνιο, τότε θα αποδοθεί  Δικαιοσύνη.