Πλεύρης: Διορία τριών μηνών στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν – Δεν αποκλείονται και οι απολύσεις

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Σαφή προειδοποίηση απηύθυνε από το βήμα της Βουλής προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Αν δεν εμβολιαστούν το επόμενο τρίμηνο, ενδέχεται ακόμη και να χάσουν οριστικά τη δουλειά τους.

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους περίπου 6 με 7  χιλιάδες υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή εργασίας επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Σήμερα από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τόνισε πως όσοι δεν επιστρέψουν στην εργασία τους έως τις 31 Μαρτίου του 2022, ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους:

«Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο των αναστολών των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022, όμως δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σημείωσε πως «η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

Ερωτηθείς πριν λίγο από τον εισηγητή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη εάν αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ​μετά τις 31 Μαρτίου του 2022, ο Θάνος Πλεύρης είπε «η κυβέρνηση εξετάζει εάν ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός στους υγειονομικούς του ΕΣΥ».