ΠΙΣ: «Ο ΕΟΠΥΥ διαψεύδει την ΕΛΣΤΑΤ;»

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατροί
Σε πόσα εκατομμύρια ανέρχονται τελικά τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού; Είναι το ερώτημα που έχει προκαλέσει διαφωνία, με δηλώσεις και αντιδηλώσεις, μεταξύ του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τονίζει ότι δημιουργούνται «ερωτήματα από τις προφορικές αναφορές και τα γραπτά κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα από τον ΕΟΠΥΥ».

Συγκεκριμένα το προεδρείο του ΠΙΣ, αναφέρει:
«Προφορικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στη σύσκεψη για το clawback, ενώπιον όλων των μελών του συντονιστικού οργάνου των φορέων ΠΦΥ και του προεδρείου του ΠΙΣ, είπε ότι τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού ανέρχονται γύρω στα 800 εκατ. ευρώ. Την επόμενη και μεθεπόμενη ημέρα, δύο Δελτία Τύπου από τον ΕΟΠΥΥ αναφέρουν ότι τα λειτουργικά έξοδα ανέρχονται στα 40 εκατ. ευρώ και στα 60 εκατ. ευρώ αντίστοιχα… Και την ίδια ώρα, η επίσημη καταγραφή της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι τα έξοδα αυτά ανέρχονται στα 544 εκατ. ευρώ ενώ οι αποζημιώσεις για παρόχους γιατρούς είναι στα 477 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στην ΠΦΥ κατευθύνεται το 8,5% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 30%. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί γραπτά να διαψεύδει τα όσα ίδια λέει προφορικά. Διαψεύδει όμως και την ΕΛΣΤΑΤ;», αναρωτιούνται τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν