Πέθανε η Μαριάννα Τόλη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έχασε τη μάχη που έδινε εδώ και χρόνια με τον καρκίνο η πασίγνωστη τραγουδίστρια και ηθοποιός, Μαριάννα Τόλη που έγινε ευρέως γνωστή το 1977 όταν πήρε μέρος στη Γιουροβίζιον με το «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Η πλούσια καριέρα της Μαριάννας Τόλη ξεκίνησε όταν τέλειωσε το Εθνικό και έπαιξε τη Λυσιστράτη. Η Μαριάννα Τόλη είχε σπουδάσει επίσης ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική και κλασικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο.

Η γνωστή ηθοποιός έπαιξε σε πολλά μιούζικαλ, όπως στα «Άννυ», «Ίρμα», «Σικάγο». Υπήρξε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Εβίτα», ενώ πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Tennessee Williams «Η κυρία Στόουν».

Για τρία χρόνια επίσης είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Επιπλέον, μετέφρασε βιβλία και έγραψε στίχους για τα παιδικά έργα που ανέβασε.