Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Οδοντοτεχνίτης ήταν ο «οδοντίατρος» που συνελήφθη στην Ηλιούπολη

  • Ρούλα Τσουλέα
σύλληψη
Η σύλληψή του έγινε με συνεργασία του ΟΣΑ με την αστυνομία και τον ασθενή που έκανε την σχετική καταγγελία.

Οδοντοτεχνίτης ήταν, τελικά, ο «οδοντίατρος» στην Ηλιούπολη, που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από καταγγελία ασθενούς του. Η σύλληψή του έγινε χθες από την αστυνομία και σήμερα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απίστευτης απάτης.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ). Όπως εξηγεί, ο οδοντοτεχνίτης διενεργούσε παράνομα οδοντιατρικές πράξεις σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν 59χρονος ασθενής κατήγγειλε τον «οδοντίατρο» για μία οδοντιατρική πράξη που του έκανε και η οποία είχε επιπλοκές. Ο ασθενής μετέβη πάλι στο «οδοντίατρο», μαζί με μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του ΟΣΑ.

Όπως διαπιστώθηκε, ο χώρος ήταν διαμορφωμένος σε οδοντιατρείο και ο οδοντοτεχνίτης τον ανέμενε για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή αστυνομικής δύναμης που προχώρησε στη σύλληψη.

Διαβάστε ακόμα Σύλληψη οδοντίατρου για λειτουργία ιατρείου χωρίς άδεια στην Ηλιούπολη

Ο οδοντοτεχνίτης προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και ήδη παραπέμπεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Αποτελεί βασική προτεραιότητα η προστασία της δημοσίας Υγείας και του οδοντιατρικού επαγγέλματος με την πάταξη της παράνομης άσκησης», δήλωσε ο  πρόεδρος του ΟΣΑ κ. Αθανάσιος Υφαντής.

Και ξεκαθάρισε ότι «οδοντιατρικές πράξεις μπορούν να διενεργούν μόνο οδοντίατροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και σε χώρους που διαθέτουν βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολϋοδοντιατρείου».

Φωτογραφία: iStock