Ο Ντόναλντ Τραμπ χαίρει άκρας υγείας, ανακοίνωσε λακωνικά ο γιατρός του

  • Ρούλα Τσουλέα
Τραμπ
Η υγεία του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν έχουν αναχθεί σε σημαντικό θέμα, εν όψει των εκλογών του 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαίρει «εξαιρετικής υγείας» και «θα συνεχίσει να έχει έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής για πολλά χρόνια», ανακοίνωσε χθες ο γιατρός του σε ιατρικό δελτίο που εξέδωσε.

Το ιατρικό δελτίο ανήρτησε στο Truth Social ο 77χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Εντελώς συμπτωματικά το ανήρτησε την ημέρα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν γιόρτασε τα 81α γενέθλιά του.

Η σωματική και πνευματική υγεία και των δύο ανδρών έχει αναχθεί σε σημαντικό ζήτημα εν’ όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024.

Το ιατρικό δελτίο αναφέρει ότι ο κ. Τραμπ έχει μειώσει το βάρος του με «βελτιωμένη δίαιτα» και καθημερινή φυσική δραστηριότητα. Επιπλέον, οι καρδιαγγειακές εξετάσεις του είναι όλες φυσιολογικές και οι εξετάσεις για καρκίνο ήταν όλες αρνητικές.

Ο γιατρός του ανέφερε ακόμα ότι οι εξετάσεις για την πνευματική του υγεία είναι «εξαιρετικές». Ωστόσο δεν παρείχε λεπτομέρειες για το είδος των εξετάσεων στις οποίες τον υπέβαλλε, ούτε για τα ακριβή αποτελέσματά τους. Δεν έδινε επίσης καμία πληροφορία ούτε για το βάρος που υποτίθεται ότι έχει χάσει.

Το δελτίο υπογράφει ο Dr. Bruce Aronwald, ο οποίος αναφέρει πως είναι γιατρός του κ. Τραμπ από το 2021. Η απουσία λεπτομερειών έχει ξενίσει τον αμερικανικό Τύπο, διότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ συνηθίζει να εκδίδει πολυσέλιδες αναφορές για την υγεία.

Η τελευταία από αυτές ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν εξέδωσε ένα αναλυτικό δελτίο πέντε σελίδων όπου ανέφερε συγκεκριμένες παθήσεις (π.χ. αρθρίτιδα) και αναλυτικά τις εξετάσεις του (π.χ. πίεση, χοληστερόλη, νευρολογικά τεστ).

Ο κ. Τραμπ είναι το φαβορί να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Αντίστοιχα, ο κ. Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία.

Φωτογραφία: Eurokinissi