Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης τακτικό μέλος του Academy of Master Surgeons Educators

  • Ρούλα Τσουλέα
Κωνσταντινίδης
Σημαντική διάκριση για τον εξέχοντα Έλληνα ιατρό. Εξελέγη από τον μεγαλύτερο επιστημονικό και εκπαιδευτικό οργανισμό χειρουργών στον κόσμο, το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών, ως ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς εκπαιδευτές παγκοσμίως

Τακτικό μέλος της Academy of Master Surgeon Educators,  της κορυφαίας Ακαδημίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, εξελέγη ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Ο εξέχων Έλληνας χειρουργός είναι πλέον ένα από τα 130 τακτικά μέλη της Ακαδημίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται παγκοσμίου φήμης χειρουργοί απ’ όλο τον κόσμο.

Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών (ACS) αριθμεί περισσότερα από 85.000 μέλη. Τα σχεδόν 9.000 εξ αυτών βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Έτσι, αποτελεί τον ισχυρότερο επιστημονικό και εκπαιδευτικό οργανισμό χειρουργών παγκοσμίως. Εκπροσωπεί όλες τις χειρουργικές ειδικότητες και προσφέρει ποιοτική υποστήριξη στους χειρουργούς.

Το Κολλέγιο ιδρύθηκε το 1913 για να βελτιώσει την ποιότητα της φροντίδας των χειρουργικών ασθενών, θέτοντας υψηλούς στόχους ηθικής, χειρουργικής εκπαίδευσης και πρακτικής.

Κορυφαίοι χειρουργοί εκπαιδευτές

Η Ακαδημία των Κορυφαίων Χειρουργών Εκπαιδευτών (Academy of Master Surgeon Educators) ιδρύθηκε από το Κολλέγιο το 2018. Στόχος της είναι η αναγνώριση και η ανάδειξη της σημασίας του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού έργου των μελών της, ως αναπόσπαστου μέρους της επιστημονικής δραστηριότητάς της.

Με βασικό στόχο την προαγωγή της επιστήμης και τη μεταλαμπάδευση της νέας γνώσης, η Ακαδημία βοηθά τους νεότερους χειρουργούς κάθε ειδικότητας να εξελιχθούν στη χειρουργική τεχνική. Τους βοηθά επίσης να εμβαθύνουν στη γνώση, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν άρτιες και υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς τους.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είναι πλέον τακτικό μέλος σε αυτή την Ακαδημία, στην οποία εξελέγησαν εφέτος 35 χειρουργοί. Η εκλογή του έρχεται ως αναγνώριση του συνεχούς και πολυετούς εκπαιδευτικού έργου του στη Γενική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική.

Ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες συναδέλφους του ιατρούς στην Ελλάδα  και σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον, η Κλινική Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Ογκολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών που διευθύνει, αποτελεί Κέντρο Αναφοράς και Εκπαίδευσης (Center of Excellence). Προσφάτως, δε, ο Δρ. Κωνσταντινίδης έλαβε από την κατασκευάστρια εταιρεία των Ρομποτικών Συστημάτων, το βραβείο του κορυφαίου παγκοσμίως Γενικού Χειρουργού στη Ρομποτική Χειρουργική.

Ακρογωνιαίος λίθος η ποιοτική φροντίδα των ασθενών

Η εκλογή του Δρ. Κωνσταντινίδη ανακοινώθηκε στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 15 Οκτωβρίου 2021.

«Η ποιοτικότερη φροντίδα των ασθενών μέσω της εκπαίδευσης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών», είπε στη διάρκεια της τελετής ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσεων της Ακαδημίας, Dr. L. D. Britt, MD, FACS, MAMSE. «Γι’ αυτόν το λόγο, η Ακαδημία των Κορυφαίων Χειρουργών Εκπαιδευτών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Κολλεγίου μας, του μεγαλύτερου οργανισμού χειρουργών παγκοσμίως».

«Καλωσορίζουμε την τάξη του 2021 στην πιο φημισμένη ακαδημία εκπαιδευτών χειρουργών του κόσμου. Υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η χειρουργική επιστήμη βασίζεται σε εξαιρετικές και μοναδικές προσωπικότητες ώστε να συνεχιστεί αναπόσπαστη η εκπαίδευση των χειρουργών», τόνισε ο Dr. David B. Hoyt MD, FACS, MAMSE, εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών.

«Η σημαντικότερη παρακαταθήκη ενός ιατρού»

«Αποτελεί τεράστια τιμή για εμένα προσωπικά, η εκλογή μου στην κορυφαία Εκπαιδευτική Ακαδημία χειρουργών του κόσμου. Από τα πρώτα βήματα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής έως και την εγκαθίδρυση της Ρομποτικής Χειρουργικής, πάντοτε πίστευα πως η εκπαίδευση των χειρουργών στις νέες τεχνολογίες αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη ενός ιατρού», επισήμανε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, MAMSE, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Ογκολογικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Governor του Ελληνικού Τμήματος του ACS, Γραμματέας της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, Adjunct Professor of Surgery of Ohio State University.

Και συνέχισε: «Η μεταλαμπάδευση της γνώσης και κυρίως της συσσωρευμένης εμπειρίας μου στους νέους ιατρούς, μου προσφέρει μεγάλη χαρά. Είμαι συγκινημένος που το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών με κατέταξε ανάμεσα στους κορυφαίους χειρουργούς του κόσμου. Πλέον μου δίνεται η δυνατότητα να θέσουμε μαζί πυλώνες εκπαίδευσης και να πραγματοποιήσουμε ιδέες για το καλό των χειρουργών, αλλά κυρίως για το άριστο αποτέλεσμα της υγείας των χειρουργικών ασθενών. Είμαι πολύ υπερήφανος που από τώρα και στο εξής δίπλα στο όνομα μου θα υπάρχει για πάντα ο τίτλος “MAMSE”  που σημαίνει Member of the Academy of Master Surgeon Educators».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν