Νέο επεισόδιο στο «Μεταξά»: Έδωσαν εξιτήριο σε ασθενή-γιατρό χωρίς να τον υποβάλλουν σε επέμβαση

  • Γιάννα Σουλάκη
Μεταξά
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα και οι κακοδαιμονίες στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξά".

Ένα απαράδεκτο περιστατικό γνωστοποιήθηκε στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) που αποδεικνύει τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα οποία ταλαιπωρούν τους ασθενείς βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.

Ο γιατρός Π.Ν. εισήχθη στις 20/9/2023 στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, στην Ουρολογική Κλινική με σκοπό να υποβληθεί σε τακτικό χειρουργείο Ca Προστάτη στις 22/9.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, τον ενημέρωσαν ότι θα λάβει … εξιτήριο για την επόμενη μέρα με την δικαιολογία ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει τη δέουσα καρδιολογική υποστήριξη (!!!), ούτε τη δυνατότητα να κάνει εξέταση που θεωρούσαν αναγκαία (μελέτη ύπνου).

«Ούτε καν φρόντισαν να τον στείλουν την ίδια μέρα σε κάποιο νοσοκομείο που θα είχε τη δυνατότητα να κάνει την συγκεκριμένη εξέταση, ώστε να επιστρέψει για να προχωρήσουν στο προγραμματισμένο χειρουργείο. Και για να μην του πουν να μην ξαναγυρίσει…, τον έστειλαν χωρίς παραπεμπτικό να ψάξει να βρει μόνος του να κάνει εξέταση μελέτης ύπνου, χωρίς να τον στείλουν σε κάποιο συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο κλπ!!! ενώ όλοι ξέρουν πως τα ραντεβού στα νοσοκομεία είναι κλεισμένα για μεγάλο διάστημα και η εξέταση στις ιδιωτικές κλινικές είναι πανάκριβη», σημειώνουν στην καταγγελία τους οι Νοσοκομειακοί γιατροί.

«Μόνη λύση, οι ιδιωτικές κλινικές;…»

Το τραγικό, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, είναι ότι το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν, αλλά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Αν συνέβη κάτι τέτοιο σε γιατρό, με τους πολίτες που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου τα πράγματα θα είναι χειρότερα, λένε οι γιατροί:

«Όταν συμβαίνει σε έναν άνθρωπο με λόγο και γνώση καταλαβαίνουμε τι αντιμετωπίζουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από διαδικασίες. Καταλαβαίνουμε πως σπρώχνονται χιλιάδες άνθρωποι στις ιδιωτικές κλινικές.

  • Ας απαντήσει ο υπουργός υγείας στον ασθενή, τι πρέπει να κάνει…
  • Ας μας πει γιατί ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να παρέχει καρδιολογική υποστήριξη, για την πραγματοποίηση ενός χειρουργείου;
  • Ας μας πει πως αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά που εισάγονται στο χειρουργείο;

Πότε επιτέλους όλοι θα έχουμε σύγχρονες δωρεάν παροχές υγείας;», διερωτάται η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άμεση στελέχωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό.