Νοσοκομειακοί Γιατροί: «Αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη γιατί κρατούσε … Ριζοσπάστη»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΟΕΝΓΕ
Μια απίστευτη ιστορία αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Σύμφωνα με την καταγγελία αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε εθελοντή αιμοδότη, αφού προηγουμένως τον χλεύασαν γιατί φορούσε μάσκα με το σύνθημα "και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή" και κρατούσε ... τον Ριζοσπάστη!.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχει τονιστεί η ανάγκη ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς οι ελλείψεις αίματος την περίοδο της πανδημίας επιτάθηκαν, η κυβέρνηση επέβαλε άδικο πρόστιμο σε εθελοντή αιμοδότη, την ώρα που επέστρεφε από το νοσοκομείο, μετά την αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ σε τρόλεϊ (κάποιον έψαχναν), επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε επιβάτη του τρόλεϊ, που γυρνούσε από το νοσοκομείο μετά την αιμοδοσία.

Η ΟΕΝΓΕ περιγράφει το περιστατικό, ως εξής:

«Τους ανάγκασαν να κατέβουν όλοι κάτω για να διαπιστώσουν αν φορούν τις απαραίτητες μάσκες, αν έχουν ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού έλεγξαν τα πάντα που ήταν τυπικότητα και μάλιστα έκαναν και σωματικό έλεγχο σε όλους, ενοχλήθηκαν από τη μάσκα του αιμοδότη που έγραφε το σύνθημα «και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» και βρήκαν και άλλο… «ενοχοποιητικό» στοιχείο: τον «Ριζοσπάστη»! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντας πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον «Ριζοσπάστη»!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες το «κατηγορητήριο» είχε στηθεί: Πρόστιμο 300 ευρώ».

Οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. «Δεν πείθουν οι εξηγήσεις ότι δεν γνώριζαν όσοι έκαναν έλεγχο τον αντίστοιχο κωδικό sms. Δεν πρόκειται για κάποιους θερμοκέφαλους. Το περιστατικό είναι ενταγμένο στο ενορχηστρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Θέλουν να φιμώσουν τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα. Άλλωστε ο έλεγχος στο συγκεκριμένο τρόλεϊ σχετίζεται και με το γεγονός ότι πριν λίγο είχε πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση μεταγωγών κοντά στο σημείο», σημειώνουν οι συνδικαλιστές γιατροί και συμπληρώνουν:

«Απαιτούμε να σταματήσει το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης με πρόσχημα την πανδημία. Απαιτούμε να ανακληθεί το απαράδεκτο πρόστιμο στον αιμοδότη», σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.