Νοσ. Τρικάλων: Για «αντιδημοκρατικές» πρακτικές από την διοίκηση κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τρικάλων
Αν αυτό που καταγγέλλει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ με σχετική της ανακοίνωση επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται σίγουρα για ένα θέμα που οφείλει να προβληματίσει τους πάντες στον χώρο της Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο Τρικάλων υπάρχει ρητή οδηγία από την διοίκηση προς τους εργαζομένους, ώστε οι τελευταίοι «να ενημερώνουν πρώτα τον διοικητή του Νοσοκομείου προκειμένου να προβούν σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης».

Διαβάστε τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:

Με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Τρικάλων οι εργαζόμενοι απαιτείται να ενημερώνουν πρώτα τον διοικητή του Νοσοκομείου προκειμένου να προβούν σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Προφανώς η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιχειρεί με αυτή την απόφαση να βάλει κάτω από το χαλί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και να εμφανίσει μια ωραιοποιημένη εικόνα στην τοπική κοινωνία.

Η απόφαση αυτή είναι βαθιά αντιδημοκρατική και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Τοπικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει αυτό το γεγονός δηλώνοντας ότι αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ

  • καταδικάζει την απαγόρευση δηλώσεων των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και την προσπάθεια φίμωση τους.
  • καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να ανακαλέσει στην τάξη τον Διοικητή του Νοσοκομείου και να ζητήσει την άμεση ανάκληση της αντιδημοκρατικής απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν