Μόνο στο iatropedia: Αποσύρεται άρον άρον ο χάρτης υγείας των νοσοκομείων

  • Iatropedia
Αίσθηση προκάλεσε και στα στελέχη του υπουργείου υγείας η αποκάλυψη ότι ο χάρτης υγείας που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τους εργαζόμενους σε κάθε Δημόσιο Νοσοκομείο και κέντρο υγείας της χώρας παρουσιάζει τραγικά λάθη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εντολή να αποσυρθεί ο χάρτης από το διαδίκτυο ο οποίος περιλαμβάνει τραγικά λάθη για τον αριθμό των εργαζομένων σε κάθε μονάδα υγείας, έδωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) κ. Π.Ευσταθίου.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε όταν ο χάρτης υγείας δημοσιοποιήθηκε και επίσημα στο διαδίκτυο και άπαντες απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες που περιείχε.

Με την ανάρτηση του στο ίντερνετ οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία το προσωπικό ήταν ακόμη και τριπλάσιο από αυτό που υπηρετεί στην πραγματικότητα!

Να σημειωθεί ότι ο χάρτης υγείας αποτυπώνει …θεωρητικά με ακρίβεια όλες τις μονάδες υγείας καθώς και το διοικητικό, ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο εν λόγω χάρτης δημιουργήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ο χάρτης συστήνεται εδώ και πολλά χρόνια ενώ όπως φαίνεται τελικά τα στοιχεία του δεν ανανεώθηκαν ποτέ. Ενδεικτικά διαβάστε εδώ:Κινητικότητα με λανθασμένα …μαθηματικά! Τριπλασίασαν… τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία

Με αποτέλεσμα εν μέσω μνημονίου και αποχωρήσεων να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά και να συμπληρωθεί.

Οι φόβοι των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή εστιάσθηκαν στο γεγονός ότι αν χρησιμοποιηθεί ο χάρτης υγείας για την ανακατανομή των Μονάδων και του προσωπικού σε όλη την χώρα θα γίνουν τραγικά λάθη.

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Π. Ευσταθίου έδωσε ταυτόχρονα εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση για να διαπιστωθούν τα αίτια που ο χάρτης υγείας δυσλειτουργεί.

Άλλωστε το έργο όπως φαίνεται δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά αντίθετα εξελίχθηκε σε ένα πλήρως αναξιόπιστο και πανάκριβο εργαλείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το σχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Τι θα προβλέπει για τους γιατρούς

Όταν η Χρυσή Αυγή εισέβαλε στο ΕΣΥ! Το αίμα των…Ελλήνων και οι παράνομες αποκλειστικές

Κινητικότητα με λανθασμένα …μαθηματικά! Τριπλασίασαν… τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία

Έρχεται η μεγάλη …μετακόμιση για τον ΕΟΠΥΥ! Πως θα συγχωνευθούν οι μονάδες υγείας