Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων: Διημερίδα για την υποστήριξη των ασθενών με εγκαύματα

  • Ρούλα Τσουλέα
διημερίδα
Η διημερίδα έχει τίτλο «Υποστηρίζοντας τον εγκαυματία: Από το χειρουργείο στην κοινωνική επανένταξη».

Διημερίδα με θέμα την υποστήριξη των ασθενών με εγκαύματα έως την κοινωνική επανένταξή τους διοργανώνει η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και ΜΑΦ Εγκαυμάτων, Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας.

Η διημερίδα διεξάγεται 3 και 4 Μαρτίου 2023. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της είναι η συντονίστρια διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και ΜΑΦ Εγκαυμάτων κυρία Μαρία Καλοφώνου.

Όπως αναφέρει το Κέντρο σε ανακοίνωσή του, έγκαυμα και εγκαυματίας είναι δύο έννοιες σύνθετες. Έχουν τεράστιο ιατρικό βάρος και ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Μέχρι πρόσφατα, όμως, παρέμεναν στην «αθέατη πλευρά του φεγγαριού». Μέχρις ότου η τραγωδία στο Μάτι και οι επιθέσεις με βιτριόλι την τελευταία τριετία ήρθαν να ρίξουν άπλετο φως σε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα ιατρικά ζητήματα όλων των εποχών.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την αδήριτη ανάγκη μιας οργανωμένης συζήτησης και αντιμετώπισης του εγκαύματος και του εγκαυματία, διοργανώνεται η διημερίδα.

Η διημερίδα έχει τίτλο «Υποστηρίζοντας τον εγκαυματία: Από το χειρουργείο στην κοινωνική επανένταξη». Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες Υγείας που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το έγκαυμα και την μακρά και επίπονη πορεία αποκατάστασής του. Στόχος της είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών στο θέμα, ώστε να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες στον εγκαυματία υπηρεσίες Υγείας.

Η θεματολογία

Στη διημερίδα θα συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα για:

  • Τις διάφορες μορφές εγκαύματος
  • Τις επιπλοκές των εγκαυμάτων
  • Τους τρόπους αποκατάστασης

Η κυρία  Ιωάννα Παλιοσπύρου θα παραθέσει την προσωπική της εμπειρία από την επίθεση που δέχτηκε. Θα μιλήσει για την επίπονη πορεία αποκατάστασης και την επαναδραστηριοποίηση και κοινωνική της επανένταξη.

Λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για το δυστύχημα των Τεμπών, η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί εν είδει κλινικού φροντιστηρίου στο ξενοδοχείο Amalia. Η διεύθυνση είναι Αμαλίας 10, 10557 Αθήνα (αίθουσα Camelia, ημιώροφος). H εγγραφή για όλους τους ιατρούς, λοιπούς επαγγελματίες υγείας, φοιτητές είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η παρακολούθηση θα γίνει με φυσική παρουσία.