Κρήτη: Τηλεοπτικό σποτ για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων έναντι της γρίπης και της COVID-19

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
COVID-19
Παρουσιάστηκε σήμερα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης το τηλεοπτικό μήνυμα για τον εμβολιασμό απέναντι στην εποχική γρίπη και την COVID-19.

Το σποτ, που στηρίζεται από τον ΕΟΔΥ, δημιουργήθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας στο Ηράκλειο, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου, αναφέρθηκε στην κοινή πρωτοβουλία για την δημιουργία του τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος. «Προχωράμε μπροστά με γνώμονα τη διασφάλιση, προαγωγή και ενίσχυση της δημόσιας Υγείας στον τόπο», δήλωσε ο κ. Παπαβασιλείου. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος, υπενθύμισε πως τα μέτρα προσωπικής υγιεινής έχουν μπει στη ζωή μας και πρέπει να τα συνεχίσουμε, υπογραμμίζοντας εκ μέρους της ιατρικής κοινότητας πως «είμαστε εν μέσω της έξαρσης της εποχικής γρίπης».

H COVID-19 είναι δίπλα μας, καθώς και άλλοι ιοί του αναπνευστικού συστήματος. «Παροτρύνουμε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν τόσο με το αντιγριπικό όσο και με το εμβόλιο για την COVID», δήλωσε ο κ. Πατριανάκος.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, ιατρός Λάμπρος Βαμβακάς, αναφερόμενος στην αξία του εμβολιασμού, υπενθύμισε πως «ο εμβολιασμός είναι και παραμένει πάντα το καλύτερο μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης», ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπενθύμισε την αξία της πρόληψης και αναφέρθηκε στην διαρκή συνεργασία της περιφέρειας με τους φορείς για την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτό: iStock