Κορονοϊός: Συνεδριάζει η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για επιπλέον «ανοίγματα» σε λιανεμπόριο και τουρισμό

  • Γιάννα Σουλάκη
επιτροπή
Σε εξέλιξη βρίσκεται τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις για επανέναρξη δραστηριοτήτων στο λιανεμπόριο και τον τουρισμό.

Όσο προχωρά ο εμβολιασμός με το σχεδόν 30% πολιτών πλήρως εμβολιασμένο, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και συνεχίζεται η αποσυμπίεση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα ανοίγματα δραστηριοτήτων.

Η ολομέλεια της Επιτροπής των ειδικών συνεδριάζει από το πρωί σήμερα με σκοπό να δώσει το «πράσινο φως» για την επιπλέον παρουσία πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων  και συγκεκριμένα ένα άτομο ανά 16 τ.μ., ενώ θα συζητηθούν και μέτρα για τον τουρισμό, και πιθανόν και για την επανέναρξη της λειτουργίας των μπαρ.

Σχετικά με τον τουρισμό, το σχέδιο προβλέπει οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από χώρες της Ε.Ε. και τρίτες χώρες να εισέρχονται στη χώρα μας με rapid test και όχι με PCR, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, να μην είναι υποχρεωτικό το τεστ, όταν ταξιδεύουν.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα, στην ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, με την συμμετοχή της Καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνας Παπαευαγγέλου και του επικ. Καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη.