Κορoνοϊός: Σύγχυση στο «Ελ. Βενιζέλος» για τον έλεγχο των επιβατών από Κίνα – Περνούν χωρίς αρνητικό τεστ

  • Γιάννα Σουλάκη
Κυριακίδου
Έφτασαν οι πρώτες απευθείας πτήσεις από την Κίνα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, "Ελευθέριος Βενιζέλος", και κανένας δεν ελέγχει τα τεστ των επιβατών, παρά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού PCR test 24ώρου.

Σύγχυση επικρατεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ως προς το ποιος θα ελέγχει τα τεστ των επιβατών, που φθάνουν στην Ελλάδα από την Κίνα.

Ωστόσο, οι επιβάτες, που έφθασαν με την απευθείας πτήση από Σανγκάη (πτήση που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη) δεν υποβλήθηκαν σε κανένα έλεγχο, παρά τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου την προηγούμενη εβδομάδα και παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκε και στη χώρα μας η υπερμεταδοτική παραλλαγή Kraken.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει αποφασίσει μεταξύ άλλων, να ζητά 48ωρο PCR ή rapid test στους επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα από την Κίνα, στην οποία σημειώνεται μεγάλη έξαρση κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και του OPEN, δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη το ΦΕΚ με τις αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την εφαρμογή μέτρων κι έτσι οι επιβάτες πέρασαν χωρίς έλεγχο στο αεροδρόμιο της Αθήνας, κάποιοι υποστήριξαν ότι πριν από την αναχώρησή τους στο αεροδρόμιο της Σανγκάης, υπήρξε μερικός έλεγχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: