Κορονοϊός: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
COVID-19
Ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους δύο μήνες, πλησιάζοντας το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

«Τα κρούσματα και οι θάνατοι εξακολουθούν να αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς», επεσήμανε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων που επικεντρώνεται στην επιδημιολογική κατάσταση στην Παπούα Νέα Γουινέα και την περιοχή του δυτικού Ειρηνικού.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η επιδημία στην Παπούα Νέα Γουινέα και πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η χώρα να λάβει περισσότερα εμβόλια κατά της COVID-19 το συντομότερο δυνατό.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 9.300 κρούσματα COVID-19 και 82 θάνατοι. «Αν και αυτοί οι αριθμοί είναι αντίστοιχοι με αυτούς άλλων χωρών, η άνοδος είναι ραγδαία και ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο μιας πολύ ευρύτερης επιδημίας«, τόνισε ο Τέντρος.

Ο υπουργός Υγείας της Παπούας Νέας Γουινέας, ο Ζέλτα Ουόνγκ, δήλωσε ότι οι αρχές δυσκολεύονται να πείσουν τους πολίτες να φορούν μάσκα, ενώ πολλοί αμφισβητούν την ύπαρξη της ασθένειας, κάτι που θα περιπλέξει τις προσπάθειες εμβολιασμού.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι τρεις ιατρικές ομάδες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία μετέβησαν στη χώρα αυτή την εβδομάδα.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ