Κορονοϊός: 47χρονη νοσηλεύτρια κατέληξε σε θάνατο από Covid

  • Γιάννα Σουλάκη
ΜΕΘ
Μια 47χρονη γυναίκα, νοσηλεύτρια στο Ναυτικό Νοσοκομείο και μητέρα δύο παιδιών, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του φονικού ιού SARS-CoV-2, ανάμεσα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας. Τον θάνατό της ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για τον 12ο εργαζόμενο που χάνει τη ζωή του από το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων. Ο κ. Γιαννακός αναφέρει ότι η 47χρονη είχε δύο παιδιά, και τις τελευταίες εβδομάδες πάλευε με τον ιό μέσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που υπηρετούσε.

Ο κ. Γιαννάκος θέτει ερωτήματα, για το αν και κατά πόσον προστατεύεται το υγειονομικό προσωπικό, καθώς όπως υποστηρίζει, η 47χρονη έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα, και παρ’ όλα αυτά εργαζόνταν στη πρώτη γραμμή, στην εφημερία του νοσοκομείου.

Όπως λέει, θα έπρεπε να ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών και να εργάζεται σε κάποιο τμήμα της «πίσω γραμμής», δηλαδή στη διοίκηση.  Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια και τους συναδέλφους της.