Κορονοϊός: Επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα σε πολλές περιοχές της Επικράτειας – Έκτακτη ανακοίνωση το απόγευμα

  • Γιάννα Σουλάκη
Δέλτα
Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των επιστημόνων για επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως είχαν διαβλέψει. Συναγερμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ και για τον λόγο αυτό θα προβούν σε ανακοινώσεις το απόγευμα.

Το απόγευμα μαζί με την ανακοίνωση των κρουσμάτων στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, θα υπάρξει και έκτακτη ανακοίνωση για τα ποσοστά των μεταλλάξεων ανά Περιφερειακή Ενότητα σε ολόκληρη την Επικράτεια και σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε το Δίκτυο Επιτήρησης των μεταλλάξεων του ιού SARS-C0V-2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή, ο επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ), Δημήτρης Θάνος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, καταγράφεται επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, σε ποσοστό άνω του 50% στα κρούσματα κορονοϊού, με διαβάθμιση του προβλήματος από περιοχή σε περιοχή.

Ο κ. Θάνος είχε τονίσει πως οι επιστήμονες ανησυχούν και για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και της μετάλλαξης Βήτα, της γνωστής μέχρι σήμερα «νοτιοαφρικανικής».