Κορονοϊός: Εικόνες-σοκ μέσα από τα νοσοκομεία – Δείτε τις και ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κορονοϊός
Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός λυπηρού φαινομένου. Χιλιάδες άνθρωποι αποφάσισαν να “εκμεταλλευτούν" την εθνική καραντίνα λόγω του κορονοϊού και ξεκίνησαν για τα χωριά και τα εξοχικά τους.

Αυτό που μάλλον δεν αντιλαμβάνονται είναι πως ο κορονοϊός ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Ίσως επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε δει (προς το παρόν) τις ακραίες εικόνες που έρχονται από τη γειτονική Ιταλία, κάποιοι να νομίζουν ότι “θα την γλιτώσουμε φτηνά». Και αυτό ακριβώς είναι ο καταλύτης που επιδεινώνει το πρόβλημα.

Κορονοϊός: Οι εικόνες μέσα από τα ιταλικά νοσοκομεία μιλούν από μόνες τους…

Το αγγλικό Sky News έκανε ρεπορτάζ μέσα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Μπέργκαμο. Ίσως αυτές οι εικόνες να πείσουν και τον τελευταίο, ότι ο κορονοϊός είναι κάτι πολύ σοβαρό και οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις συστάσεις του ΕΟΔΥ και όλων των ειδικών, να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Αν έστω κι ένας που θα δει αυτές τις εικόνες, πειστεί για την σοβαρότητα της κατάστασης και τις ιστορικές στιγμές που ζει ο πλανήτης, θα είναι κέρδος…

Τι λέει το βίντεο

Δίνουν έναν πόλεμο, εδώ, και χάνουν. Ο αριθμός των ατόμων που κολλούν τον κορονοϊό, υπερφορτώνει κάθε νοσοκομείο στη βόρεια Ιταλία.

Το προσωπικό εργάζεται νυχθημερόν, προσπαθώντας να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους από το να επιδεινωθούν περαιτέρω. Προσπαθούν να σώσουν από το να πεθάνουν.

Αυτό που βλέπετε, δεν πρόκειται κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι απλά ο θάλαμος για τα Επείγοντα. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Οι ασθενείς μόλις έχουν έρθει εδώ και είναι σε τραγική κατάσταση. Αυτή είναι η απόλυτη σταθερά: αυτή η θανατηφόρα πανδημία είναι ουσιαστικά εκτός ελέγχου. Οι ασθενείς κυριολεκτικά παλεύουν για μια ανάσα.

Οι πλαστικές φυσαλίδες στα κεφάλια των ασθενών, μέσα από τις οποίες οι γιατροί προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, εξισορροπούν την πίεση του αέρα στους πνεύμονες. Κανείς δεν το περίμενε αυτό, κανείς δεν πίστευε ότι θα υπήρχαν τόσοι πολλοί ασθενείς, σε τόσο σύντομο διάστημα.

Και δεν είναι σαν τη γρίπη, είναι χρόνια πνευμονία και σκοτώνει εκατοντάδες κάθε μέρα. Οι γιατροί λένε ότι δεν έχουν δει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν και προειδοποιούν τις άλλες χώρες ότι θα βιώσουν την ίδια κατάσταση.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να περιγράφουν τον κορονοϊό σαν να είναι μια απλή γρίπη», λέει ο δημοσιογράφος και ο γιατρός απαντά: «Είναι χειρότερο από αυτό. Νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο με πνευμονία παρά γρίπη. Είναι μια πολύ σοβαρή πνευμονία και είναι μια τεράστια πίεση για κάθε σύστημα υγείας, γιατί βλέπουμε καθημερινά 50 έως 60 ασθενείς που έρχονται στα Επείγοντα με συμπτώματα πνευμονίας και οι περισσότεροι είναι τόσο σοβαρά, που χρειάζονται πολύ υψηλή παροχή οξυγόνου και έτσι πρέπει να αναδιοργανώσουμε τα Επείγοντα και ολόκληρο το νοσοκομείο μας σε τρία επίπεδα έντασης”.

Αυτό είναι το κεντρικό νοσοκομείο του Μπέργκαμο, στην επαρχία της Λομβαρδίας. Είναι ένα από τα πιο προηγμένα νοσοκομεία στην Ευρώπη, αλλά έχει δεχτεί το μεγάλο πλήγμα όλων των νοσοκομείων στην Ιταλία. Η πόλη είναι το κέντρο της επιδημίας εδώ.

Κορονοϊός: Δεύτερο βίντεο, αποτυπώνει ακόμα πιο ωμά την πραγματικότητα…

Το παρακάτω βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ένα βίντεο που δεν έχει επαληθευτεί προς το παρόν για την αυθεντικότητά του. Δείχνει όμως να είναι πολύ αληθινό, για να είναι ψεύτικο.

Δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ εικόνες που καταγράφηκαν με κινητό τηλέφωνο μέσα από τους διαδρόμους νοσοκομείου στο Μπέργκαμο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Προσοχή στους μύθους που κυκλοφορούν στο ίντερνετ – Επισημάνσεις από τον Π.Ο.Υ.

Κορονοϊός: Τι ρόλο θα παίξει η άνοδος της θερμοκρασίας – Τι προβλέπουν οι ειδικοί για το καλοκαίρι

Κορονοϊός: Τι είναι ο “πυρετός καμπίνας” που φέρνει ο εγκλεισμός στο σπίτι – Βασική παρενέργεια της καραντίνας

Πώς ο κορονοϊός εξαϋλώνεται τρίβοντας 20” με σαπούνι και νερό – Τρομερή εικόνα με υπεριώδες φως [vid]