Κορωνοϊός: Δύο νέα ύποπτα κρούσματα στο «Σωτηρία» και το «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
κορονοϊός
Δύο νέα ύποπτα κρούσματα για τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, εξετάζουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Πρόκειται για έναν άνδρα που μεταφέρεται αυτή τη στιγμή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από σπίτι στον Πειραιά στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν» αλλά και ένας ακόμα ναυτικός που νοσηλεύεται σε απομόνωση το έτερο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία».

Από τον ναυτικό του «Σωτηρία» έχουν ληφθεί ήδη δείγματα, τα οποία έχουν σταλεί για εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ της Αθήνας. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 25χρονο Ουκρανό, ο οποίος έφτασε τα ξημερώματα της Τρίτης, 25.02.2020, στην χώρα μας με πλοίο.

Ο άνδρας ένιωσε αδιαθεσία, ενώ κατά πάσα πιθανότητα είχε περάσει από την Ιταλία. Του έχει γίνει ένα πρώτο, γρήγορο τεστ, από το οποίο δεν προέκυψε ασφαλές συμπέρασμα και αμέσως μετά μετέβη στο νοσοκομείο επιτροπή από το Ινστιτούτο Παστέρ, η οποία πήρε εκ νέου δείγμα, το οποίο και θα εξεταστεί…

Την ίδια στιγμή, από το Ινσιτούτο Παστέρ αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων σε παιδάκι που νοσηλεύεται στο Παίδων, μετά από μεταφορά του από το νοσοκομείο της Πάτρας, εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 6χρονο παιδάκι, χαρακτηρίζεται ως «χαμηλής πιθανότητας» ύποπτο κρούσμα από τον κορωνοϊό.