Κορονοϊός: Δείτε τον προγραμματισμό των αυριανών εμβολιασμών στα Περιφερειακά Νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβολιασμοί
Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ταξίδεψαν σήμερα από την Αθήνα στην υπόλοιπη Ελλάδα και από αύριο Τρίτη (29/12) ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και σε 4 Περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας.

Από τις 08.30 το πρωί της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και συγκεκριμένα, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα.

Αναλυτικά, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο ΠΓΝ Λάρισας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Δείτε επίσης: Εμβολιασμοί 2η μέρα: Επεκτείνεται το σχέδιο “Ελευθερία” και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Προσομοιώσεις εμβολιασμών σήμερα στα νοσοκομεία της Περιφέρειας

Μετά την άφιξη των πρώτων δόσεων των εμβολίων άρχισε από σήμερα η προσομοίωση εμβολιασμών, με εκπαίδευση του προσωπικού σε πραγματικό χρόνο για τη λήψη του ιστορικού, τη συμπλήρωση των ειδικών εντύπων και τέλος τη χορήγηση της δόσης.

Δείτε επίσης: Εμβολιασμοί «Ευαγγελισμός»: Εμβολιάστηκαν Κικίλιας, Τσίπρας, Πέτσας, Πιερρακάκης

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο θρηνεί 3 εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, αύριο θα εμβολιαστούν 40 εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, αλλά και διοικητικό προσωπικό. Στόχος είναι έως τις 2 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2021, να έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2.000 υγειονομικοί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.