Κορονοϊός: 54χρονη νοσηλεύτρια κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ – Οδύνη ανάμεσα στους συναδέλφους της για την απώλεια

  • Γιάννα Σουλάκη
COVID-19
Μία ακόμη τραγική απώλεια καταγράφεται στο αξιόμαχο δυναμικό του ΕΣΥ. Μια 54χρονη νοσηλεύτρια που έδωσε τη μάχη για να σώσει ασθενείς κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού στη βόρεια Ελλάδα, κατέληξε σε θάνατο στο ΑΧΕΠΑ νικημένη από τον ιό που πολεμούσε.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πρόκειται για την 13η απώλεια εργαζομένου του ΕΣΥ από τον κορονοϊο και τη δεύτερη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η 54χρονη γυναίκα έδωσε γενναία μάχη επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, όπου εργαζόταν και τελικά υπέκυψε.

«Δούλευε σε κλινική κορωνοϊού του ΑΧΕΠΑ κι έχασε τη ζωή της από τον ιό που πολεμούσε καθημερινά χωρίς φόβο», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Και συνεχίζει: «Συλληπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που θρηνούν τη δεύτερη συνάδελφό τους. Για εμάς είναι θύμα πολέμου, ηρωίδα αθάνατη. Θα τη θυμόμαστε πάντα. Έδωσε τη ζωή της για να φροντίζει ασθενείς με κορονοϊό. Τρεες εβδομάδες έδινε τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ αλλά δεν τα κατάφερε», σημειώνει.

ΠΟΕΔΗΝ: Σιωπά η κυβέρνηση….

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση σιωπά μετά από τόσους θανάτους υγειονομικών, ενώ ζητούν να δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θανόντων.

«Οργή μας προκαλεί η σιωπή της κυβέρνησης. Ούτε συλλυπητήρια δεν ακούσαμε από το στόμα τους για τους νεκρούς συναδέλφους. Ακόμη δεν ψήφισαν διάταξη που να κατατάσσονται οι θάνατοι των συναδέλφων στα εργατικά ατυχήματα. Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την αντίληψη της ατομικής ευθύνης Όταν γίνεται ένα ατύχημα στις ένοπλες δυνάμεις μιλούν για ήρωες και καλά κάνουν. Στον υγειονομικό πόλεμο οι συνάδελφοι που χάνουν τη ζωή τους, τι θεωρούνται;», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν