Κι όμως το ΣτΕ «μπλόκαρε» τις ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία- Τι απαντά το ΥΥΚΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι ατομικές συμβάσεις με τις καθαρίστριες στα δημόσια νοσοκομεία, των οποίων υπεραμύνεται ο κ. Πολάκης, σταματούν - έστω προσωρινά- μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Αναστέλλονται όλοι οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας με απόφαση του ΣτΕ που άλλωστε «μπλοκάρει» προσωρινά και το διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συβάσεις εργασίας στο νοσοκομείο Καλαμάτας και αλλού.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει εταιρείες που είχαν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε περιφερειακά Διοικητικά Δικαστήρια για τα εξής θέματα:

-Σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και τα υπαγόμενα σε αυτό παραρτήματά του,

-εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου και

-παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε παρακάτω τι απάντησε το υπουργείο Υγείας:

Σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στις Ατομικές Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου για την καθαριότητα των νοσοκομείων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει τα εξής:

Ø  Αποτελεί αμετάκλητη πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ø  Η Κυβέρνηση θα αναλάβει, εντός του Αυγούστου, νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα κατοχυρώνει αυτή την πολιτική επιλογή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν