Καλά νέα: Εξεδόθη η εγκύκλιος για την παράταση θητείας των ειδικευομένων

  • Iatropedia
Επιλύθηκε επιτέλους το θέμα που ταλανίζει τους τελευταίους μήνες τα δημόσια νοσοκομεία καθώς αν φεύγουν οι ειδικευόμενοι που ολοκληρώνουν την μαθητεία τους χωρίς να έρχεται ο επόμενος να καταλάβει την θέση, δεν θα υπάρχουν πια γιατροί να εξυπηρετούν τον κόσμο...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Εγκύκλιο για την παράταση της θητείας των ειδικευομένων γιατρών απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στα νοσοκομεία της χώρας.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι εφεξής, ο ειδικευόμενος γιατρός θα έχει τη δυνατότητα (ανεξάρτητα αν έχει αποκτήσει τίτλο ειδικότητας, ή αν έχει λήξει η σύμβαση του με το νοσοκομείο) να παρατείνει τη θητεία του εφόσον η οργανική θέση παραμένει κενή. Ο ειδικευόμενος γιατρός θα παραμένει στη θέση του- με τις ίδιες αποδοχές- μέχρι την υπογραφή της σύμβασης από τον επόμενο γιατρό που θα καλύψει τη συγκεκριμένη θέση.

Με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα υποστελέχωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας και θα διασφαλιστεί η αδιατάρακτη και συνεχής παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επικουρικοί γιατροί με 3ετείς συμβάσεις εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν