Ιός του Δυτικού Νείλου: Τέσσερις θάνατοι σε μία εβδομάδα – Δείτε που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

  • Γιάννα Σουλάκη
Δυτικού Νείλου
Η εβδομαδιαία αναφορά για την επιτήρηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καταγράφει τέσσερις θανάτους και 47 νέα κρούσματα μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν τα περισσότερα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα εβδομαδιαία κρούσματα που έχουν εντοπίστεί είναι συνολικά 47, ενώ οι νέοι θάνατοι που σημειώθηκαν είναι 4 (τέσσερις), φτάνοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στους 10. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπζονται στην Ξάνθη, την Καβάλα, τη Λάρισσα και την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

ΕΟΔΥ: Δέκα συνολικά θάνατοι σε ανθρώπους άνω των 60 ετών

Από την αρχή της περιόδου επιτήρησης του 2019, πάντως, δηλαδή από τις αρχές Μαϊου και μέχρι τις 22/08/2019 (15.00μ.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά ενενήντα έξι (96) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πενήντα εννέα (59) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τριάντα επτά (37) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Έχουν καταγραφεί δέκα θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών.

Δείτε τους πίνακες με τις περιοχές που σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα: