ΕΟΦ: Απόσυρση συμπληρώματος διατροφής – Κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων

συμπλήρωμα διατροφής
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απαγόρευσε τη διακίνηση και διάθεση συμπληρώματος διατροφής, καθώς τα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι περιέχει μη εγκεκριμένη ουσία που δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το προϊόν το οποίο διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των βελγικών αρχών περιέχει τη μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία sildenafil (σιλδεναφίλη) η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

ΕΟΦ: Η διλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες

Η σιλδεναφίλη, σύφμωνα με τον ΕΟΦ, "συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα". Επίσης το συγκεκριμένο σκεύασμα περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium.

"Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί την εταιρία που διακινεί το προϊόν να το αποσύρει άμεσα από την αγορά", αναφέρει ο Οργανισμός.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν