Τέλος στην «οδύσσεια» του Τάσου Μπουντούρη με την Εντατική – Μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ

  • Γιάννα Σουλάκη
Μπουντούρη
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπεία του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (ΓΝΑ) εντοπίστηκε τελικά κενό κρεβάτι και ο μεγάλος μας αθλητής μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Μετροπόλιταν, για να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία του. Η κατάσταση της υγείας του, ωστόσο, παραμένει σοβαρή.

Βρέθηκε κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δημόσιου νοσοκομείου και δρομολογήθηκε σήμερα – μετά από σχεδόν ένα 24ωρο – η μεταφορά του μεγάλου μας Ολυμπιονίκη Τάσου Μπουντούρη, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι και τον θώρακα, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Παραλιακή λεωφόρο.

Εκτός από την απειλητική για τη ζωή του περιπέτεια, ο άτυχος Ολυμπιονίκης αντιμετώπισε και το πρόβλημα της πανελλαδικής έλλειψης κενών θέσεων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς – όπως αποκάλυψε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία – αρχικά είχε μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς», στο οποίο δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.

Με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Απόστολου Παπαθανασίου και με τη σύμφωνη γνώμη των δυο παιδιών του γνωστού Ολυμπιονίκη, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Metropolitan, με έξοδα της Ομοσπονδίας. Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ωστόσο, επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για να βρει κενό κρεβάτι σε Εντατική δημόσιου νοσοκομείου και απευθύνθηκε στα υπουργεία Υγείας, Αθλητισμού και Άμυνας.

Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε κι έτσι ο Τάσος Μπουντούρης μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με το ΕΚΑΒ στο 251 Νοσοκομείο ΓΝΑ, νοσοκομείο στο οποίο είναι δικαιούχος, ως αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας.

Όλοι ελπίζουν τώρα να βελτιωθεί και η κατάσταση της υγείας του και να επιστρέψει δυνατός το συντομότερο στην οικογένειά του και τους φίλους του.