Διερευνάται θάνατος γυναίκας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλιο
Ένα υπό διερεύνηση θανατηφόρο περιστατικό με γυναίκα που έχασε τη ζωή της λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, απασχολεί τις υγειονομικές αρχές.

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές, ο αιφνίδιος θάνατος 63χρονης  γυναίκας, που έχασε τη ζωή της μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της. Οι υγειονομικές αρχές διερευνούν την περίπτωση τα αίτια του θανάτου της γυναίκας να σχετίζονται με το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, η οποία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο το μεσημέρι για να πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό της. Το εμβόλιο της χορηγήθηκε κανονικά και περίμενε -κατά το καθορισμένο από τα πρωτόκολλα ασφαλείας- 15λεπτο.

Στη συνέχεια αποχώρησε, ενώ στην πορεία προς το σπίτι της εμφάνισε αδιαθεσία και στάθηκε σε ένα παγκάκι. Εκεί την εντόπισαν περαστικοί και την οδήγησαν και πάλι στο εμβολιαστικό Κέντρο, όπου εμφάνισε περαιτέρω επιδείνωση. Οι γιατροί επιχείρησαν με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση να την κρατήσουν στη ζωή, όμως δεν τα κατάφεραν και η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

Η ιατροδικαστική εξέταση, αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του αιφνίδιου θανάτου της γυναίκας.

«Οι παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca εμφανίζονται μέρες μετά τον εμβολιασμό»

Μέλη της Επιτροπής Εμβολιασμών, με τα οποία επικοινώνησε το iatropedia.gr διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εάν ο θάνατος της γυναίκας μπορεί να οφείλεται στο εμβόλιο. Το μισάωρο που μεσολάβησε είναι εξαιρετικά μικρός χρόνος για να προλάβει το εμβόλιο να εμφανίσει παρενέργειες, όπως λένε.

Συγκεκριμένα και η ίδια η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είχε σημειώσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την περασμένη Δευτέρα, ότι η συγκεκριμένη ανοσολογική οντότητα με τα θρομοεμβολικά επεισόδια που έχουν καταγραφεί και διερευνώνται μετά το εμβολιασμό με AstraZeneca, εκδηλώνεται από επτά έως 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Δείτε επίσης – Θεοδωρίδου: Τι νεότερο υπάρχει για τις θρομβώσεις που «ενοχοποιούν» το εμβόλιο της AstraZeneca

Στα ύποπτα συμπτώματα συγκαταλέγονται το έντονο άλγος στις αρθρώσεις, τους μυς και ο πονοκέφαλος. Επιστήμονες εικάζουν ότι αντισώματα επιτίθενται σε αντιγονικές θέσεις των αιμοπεταλίων, με αποτέλεσμα αυτά να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν θρόμβους και θρομβοπενία.