22ο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόοδο στους Εμβολιασμούς κατά του Καρκίνου

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι νεώτερες εξελίξεις στην διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Μία κομβική συγκέντρωση 35 παγκοσμίου φήμης ερευνητών και ειδικών στον τομέα της Ογκολογίας θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Πρόκειται για το 22ο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόοδο στους Εμβολιασμούς εναντίον του Καρκίνου (PIVAC-23).

Οι συμμετέχοντες ειδικοί θα παρουσιάσουν τις νεότερες εξελίξεις κατά του καρκίνου και ειδικότερα στον εμβολιασμό εναντίον του. Στόχος της εκδήλωσης είναι να προωθήσει την παγκόσμια μάχη κατά του καρκίνου μέσω της πρωτοποριακής έρευνας και των αποτελεσμάτων της.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 171). Θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2023. Οι εργασίες του θα αρχίζουν στις 9 το πρωί.

Ο καρκίνος παραμένει μια από τις πιο τρομερές προκλήσεις για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Το συνέδριο θα συγκεντρώσει τους ερευνητές και επιστήμονες ποικίλων ειδικοτήτων, που έχουν ως κοινό στόχο και δέσμευση την αποκάλυψη των μυστικών της νόσου και την εξερεύνηση καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση της.

Το συνέδριο επιδιώκει να προωθήσει τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση του καρκίνου και τη μείωση του παγκόσμιου φόρτου του. Τα κυριότερα σημεία του είναι τα ακόλουθα:

  • Διεπιστημονική συνεργασία. Ερευνητές σε διάφορους τομείς (συμπεριλαμβανομένων της Γενετικής, της Ανοσολογίας, της Φαρμακευτικής, της Επιδημιολογίας) θα συζητήσουν για την προώθηση νέων συνεργασιών κατά του καρκίνου.
  • Έρευνα αιχμής. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα. Θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα κατά του καρκίνου. Θα παρουσιάσουν επίσης καινοτόμες ανακαλύψεις.
  • Πρωτοβουλίες συνεργασίας. Το συνέδριο θα αποτελέσει την αρχή μιας διευρυμένης συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος κατά του καρκίνου.
  • Επίκεντρο ο ασθενής. Συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν για τη βελτίωση της διάγνωσης, της θεραπείας και των υπηρεσιών υποστήριξης του καρκίνου.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και το πρόγραμμά του οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΕΔΩ.