1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Θα διεξαχθεί 14-16 Οκτωβρίου 2022 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι το πρώτο συνέδριο που διεξάγεται μετά την θεσμοθέτηση της ειδικότητας της Ιατρικής Γενετικής στην Ελλάδα.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής, μετά από την αναγνώριση της ειδικότητας της Ιατρικής Γενετικής στη χώρα μας, αρχίζει αύριο τις εργασίες του στην Αθήνα.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί 14-16 Οκτωβρίου 2022 με υβριδική μορφή (διαδικτυακά και με φυσική παρουσία). Χώρος διεξαγωγής είναι το Αμφιθέατρο της Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνει εφαρμογές στις διάφορες ιατρικές ειδικότητες, δεδομένου ότι ασθενείς με γενετικά νοσήματα υπάρχουν σε όλες. Η Ιατρική Γενετική έχει επηρεαστεί καθοριστικά από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Ειδικότερα, η αλληλούχιση επόμενης γενιάς (NGS) άνοιξε νέα μονοπάτια και στην εφαρμογή της Ιατρικής ακριβείας.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επαγγελματιών υγείας, ως προς τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στη Γενετική.

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές. Στόχος του είναι η μετάδοση γνώσεων και εμπειριών στον τομέα της Ιατρικής Γενετικής, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τη διάγνωση, την πρόγνωση, την πρόληψη και τη γενετική συμβουλευτική.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ.