1ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Είναι το πρώτο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού οι εταιρείες Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας Ελλάδας και Κύπρου.

Δεκάδες μονοθεματικά στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές διαλέξεις και συμπόσια διεξήχθησαν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας που διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) και η  Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου.

Στο επίκεντρό του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι σύγχρονες, καινοτόμες θεραπείες για τα αυτοφλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματα του δέρματος και την ακμή, καθώς και τα νεώτερα δεδομένα για τις σύγχρονες μεθόδους στην Αισθητική και Επεμβατική Δερματολογία.

Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν 28 μονοθεματικά στρογγυλά τραπέζια που κάλυψαν όλους τους τομείς της Δερματολογίας. Έγιναν επίσης έξι δορυφορικά συμπόσια και 20 δορυφορικές διαλέξεις, τρεις από τις οποίες αφορούσαν τις νέες θεραπείες για τη λεύκη, τη φλυκταινώδη ψωρίαση και τη νόσο Αδαμαντιάδη Bechcet.

Επιπλέον, οι σύνεδροι ενημερωθήκαν για τα νεότερα δεδομένα στην Αισθητική και Επεμβατική Δερματολογία, όπως:

  • Τα σύγχρονα υλικά πλήρωσης
  • Οι νέοι ενεργοποιητές κολλαγόνου
  • Οι τοξίνες
  • Τα νήματα
  • Τα σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας

Σημαντικό χρόνο στο συνέδριο είχαν οι ειδικευόμενοι και οι Κλινικές όλης της χώρας, με παρουσιάσεις πολύ ενδιαφερόντων περιστατικών. Υπήρξαν ακόμα δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεδρίες με ελεύθερες ανακοινώσεις, καθώς και 74 αναρτημένες ανακοινώσεις. Βραβεύθηκαν επίσης οι καλύτερες ανακοινώσεις, εισηγήσεις και e-posters.

Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική και η κυπριακή επιστημονικές εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις για να διοργανώσουν ένα συνέδριο. Διεξήχθη 1-5 Νοεμβρίου 2023, στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο «DuLac».

«Εντυπωσιακή εξέλιξη»

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί μπορέσαμε και οργανώσαμε για άλλη μια χρονιά τρία πολύ ενδιαφέροντα workshops εντατικής εκπαίδευσης για τα υλικά πλήρωσης, την βοτουλινική τοξίνη και τα νήματα ανάρτησης κατά τα οποία οι νέοι κυρίως συνάδελφοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εισπράξουν την εμπειρία έγκριτων Ελλήνων συναδέλφων μας, ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε σημαντικές επεμβατικές διαδικασίες της Αισθητικής Δερματολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ  κ. Ι. Μπάρκης.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός να παρακολουθούμε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας χρόνο  με το χρόνο να προοδεύει εντυπωσιακά, να εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, να εμπλουτίζεται με νέα φάρμακα, με νέα εμβόλια, με νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και με νέες τεχνολογίες αιχμής. Έτσι, οι ‘Έλληνες Δερματολόγοι έχουν τα εφόδια, την ικανότητα και τη γνώση να βοηθούν τους ασθενείς τους όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και να μπορούν να τους προσφέρουν αξιόπιστες, επιστημονικά αποδεκτές και κυρίως ασφαλείς θεραπευτικές λύσεις, σε πλείστα όσα προβλήματα της Κλινικής και της Αισθητικής Δερματολογίας», κατέληξε.