Iatropedia

Πώς να διατηρήσετε ασφαλή τα τρόφιμα και το νερό στη ζέστη. Οδηγίες του ΕΟΔΥ

Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πολύ συνηθισμένες το καλοκαίρι, αλλά συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλονται στον ελλιπή τρόπο διαχείρισης των φαγητών που τρώμε και του νερού που πίνουμε. Τι πρέπει να προσέχουμε, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Τα τρόφιμα και το νερό αλλοιώνονται εύκολα όταν κάνει πολλή ζέστη, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τηρούμε βασικούς κανόνες ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι περισσότερες εξάρσεις των τροφικών δηλητηριάσεων καταγράφονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με αφορμή το νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες, θυμίζουμε τις αναλυτικές οδηγίες που έχει εκδώσει ο Εθνικό Οργανισμός Δημόσιας Υγείς (ΕΟΔΥ) για την ασφάλεια της διατροφής στη ζέστη.

Οδηγίες για ασφαλή τρόφιμα

Οδηγίες για ασφαλές νερό

Φωτογραφία: iStock