Iatropedia

Βλεφαρίτιδα: Συμπτώματα και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό

Η βλεφαρίτιδα είναι η πιο κοινή ασθένεια των ματιών.

Ως βλεφαρίτιδα ορίζεται ο χρόνιος ερεθισμός των βλεφάρων, που προκαλεί ερυθρότητα και ερεθισμό στα βλέφαρα. Έχει ποικίλες αιτίες, που κυμαίνονται από αλλεργία και λοίμωξη έως ερεθισμούς, καθώς και καρκίνους του δέρματος.

Ποια είναι τα συμπτώματα της βλεφαρίτιδας

Πότε πρέπει να καλέσετε τον γιατρό για τη βλεφαρίτιδα;

Αναζητήστε ιατρική βοήθεια όταν ο ερεθισμός είναι ενοχλητικός και δεν βελτιώνεται με τη συντηρητική χρήση ζεστών επιθεμάτων. Είναι πολύ σπάνιο να χρειαστεί να πάει κανείς στα Επείγοντα λόγω βλεφαρίτιδας.

Δεδομένου ότι η βλεφαρίτιδα δεν επηρεάζει την όραση γενικά, οποιεσδήποτε σχετικές αλλαγές στην όραση (πιθανώς θα είναι άσχετες) απαιτούν άμεση αξιολόγηση από τον οφθαλμίατρό σας.

Οι σταδιακές αλλαγές όρασης που συμβαίνουν σταδιακά σε αρκετές ημέρες θα πρέπει επίσης να αξιολογηθούν από τον οφθαλμίατρό σας. Αλλά αυτές οι σταδιακές αλλαγές όρασης συνήθως δεν αποτελούν επείγουσα κατάσταση. Σπάνια προκαλούνται από τη βλεφαρίτιδα.

Γενικά, καλέστε τον οφθαλμίατρό σας εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα:

Εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οφθαλμίατρό σας και αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε οξεία (αιφνίδια) αλλαγή στην όρασή σας, πηγαίνετε στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου για αξιολόγηση (σπάνια είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο στη βλεφαρίτιδα). Η ξαφνική απώλεια όρασης είναι μια πραγματική ιατρική έκτακτη ανάγκη. Αυτό σπάνια προκαλείται ή σχετίζεται με βλεφαρίτιδα, αλλά πρέπει να αξιολογηθεί γρήγορα.

Πηγή: https://www.emedicinehealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακάρεα βλεφαρίδων: Συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Τι μπορεί να πάθετε από τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Πώς να προστατευθείτε

Για ποιους λόγους μπορεί να πέφτουν οι βλεφαρίδες σας

φωτό: iStock