Iatropedia

Κορωνοϊός: Πώς να εκτελείτε καθημερινές δραστηριότητες μετά τη νόσο. Οδηγίες του Π.Ο.Υ.

Οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το ντύσιμο, το μαγείρεμα, το ντους και άλλες απλές δραστηριότητες. Τι πρέπει να προσέχουν όσοι αναρρώνουν από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Η ανάρρωση από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19, μόνο απλή δεν είναι, πόσο μάλλον για ανθρώπους οι οποίοι χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Είναι σημαντικό όμως σημαντικό γι’ αυτούς να κινητοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο στη διάρκεια της ανάρρωσής τους. Αυτό δεν είναι εύκολο όταν αισθάνονται πολύ κουρασμένοι, λαχανιασμένοι ή αδύναμοι. Ει μη τι άλλο, ακόμα και απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο, το ντύσιμο, το μαγείρεμα ή το παιχνίδι, χρειάζονται ενέργεια.

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός: Πώς να αντιμετωπίσετε την δύσπνοια. Τι συνιστά ο ΠΟΥ

Πώς να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες στην κατάποση μετά την Covid-19. Οι οδηγίες του ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Πώς να νικήσετε στρες, άγχος, κατάθλιψη. Τι συνιστά ο Π.Ο.Υ.

Μετά από μια σοβαρή ασθένεια, όπως αυτή που προκαλεί ο κορωνοϊός, οι ασθενείς δεν έχουν την ίδια ενέργεια που είχαν πριν νοσήσουν. Φυσικό είναι, επομένως, να χρειάζεται να προσπαθούν περισσότερο για να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές δραστηριότητες.

Τι να κάνετε

Αν η λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός σας έχει αφήσει εξαντλημένους, αδύναμους ή σας προκαλεί λαχάνιασμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να δοκιμάσετε τις εξής τεχνικές: