Iatropedia

Ασκήσεις στην θάλασσα: Ποιες να κάνετε – Ποια τα σημαντικά οφέλη υγείας

Όταν είμαστε μέσα στο νερό, ανάλογα με το πόσο βαθιά είμαστε σε αυτό, μας ασκούνται διαφορετικοί τύποι δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντίσταση και υπό αυτή την έννοια κάθε κίνηση που κάνουμε μέσα στο νερό είναι ένα είδος άσκησης με αντίσταση.

Μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό και να εκτελέσουμε μια σειρά από ασκήσεις στη θάλασσα, για καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση.

Ασκήσεις στη θάλασσα: Τα οφέλη της άσκησης μέσα στο νερό

Συνιστάται να ξεκινήσετε όλες τις ασκήσεις με μια γενική προθέρμανση (10 λεπτά είναι μια χαρά). Επίσης, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας γιατρό προτού κάνετε οποιαδήποτε άσκηση, σε περίπτωση που συντρέχει κάποιος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Τρέξιμο στο νερό

Μπείτε στην θάλασσα μέχρι λίγο πάνω από το γόνατο και αρχίστε να τρέχετε με ελαφρύ αλλά σταθερό ρυθμό. Θα δείτε ότι η αντίσταση από το νερό είναι διττή: και προς τα κάτω, αλλά και προς τα πίσω. Αυτή η αντίσταση προκύπτει από τον τρόπο που ένα ρευστό ασκεί πίεση στο μπροστινό ή πίσω μέρος ενός αντικειμένου που περνά μέσα από αυτό.

Κολύμπι με κλειστές γροθιές

Καθίσματα σε ρυθμό “ένα-ένα-δύο”

Άσκηση για να επιπλέετε

Αυτή είναι μία άσκηση που πρέπει να γίνει σε βάθος που δεν πατάτε στον βυθό. Σκοπός είναι να επιπλεύσετε, αλλά το νερό θα πρέπει να φτάνει το πολύ μέχρι το στήθος σας.

Πηγή: http://watchfit.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυχενικό σύνδρομο: Ασκήσεις για ανακούφιση και θεραπεία (φωτό + βίντεο)

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Ποια δάχτυλα επηρεάζονται – Τι ασκήσεις να κάνετε (εικόνες)

Οσφυαλγία: Πώς θα ανακουφιστείτε με απλές ασκήσεις στο σπίτι

Πόνοι στο σώμα: Βήμα-βήμα ασκήσεις ανακούφισης για κάθε σημείο ξεχωριστά