Iatropedia

Πρωταπριλιά: Πώς να καταλάβετε πότε σας λένε ψέματα – Λέξεις και φράσεις «κλειδιά»

Παραδοσιακά η Πρωταπριλιά συνοδεύεται από μικρά και μεγάλα ψέματα που θα πούμε, η θα ακούσουμε, καθώς και από τις καθιερωμένες "πλάκες" που κάνουμε ο ένας στον άλλο.

Επειδή όμως, Πρωταπριλιά ή όχι, σε κανέναν δεν αρέσει να πέφτει «θύμα» στα ψέματα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, τις οποίες αν τις προσέχετε μπορεί και να… γλιτώσετε.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης του TED-Ed, ο Noah Zandan, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της  Qualified Communications, μιας εταιρείας αφιερωμένης στη βελτίωση του τρόπου αλληλεπίδρασης των ανθρώπων, μοιράζεται κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να “αποκρυπτογραφήσει” ένα ψέμα.

Σύμφωνα με τον Zandan, όταν κάποιος λέει ψέματα, υποσυνείδητα αλλάζει τον τρόπο ομιλίας του. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ιστορίες που βασίζονται σε φανταστικές εμπειρίες είναι γλωσσικά διαφορετικές από εκείνες που βασίζονται σε πραγματικές εμπειρίες.

Δείτε μερικές από τις μεγαλύτερες διαφορές στον τρόπο ομιλίας, όταν κάποιος λέει ψέματα, και πάρτε την «εκδίκησή» σας αυτή την Πρωταπριλιά: