Iatropedia

Hangover: Πώς θα το γλιτώσετε – Τι προκαλεί τον πονοκέφαλο

Τσικνοπέμπτη σήμερα και οι περισσότεροι από εμάς θα καθίσουμε σε κάποιο μεγάλο τραπέζι, για να φάμε πεντανόστιμα κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα, να πιούμε και να περάσουμε ωραία με καλή παρέα.

Αλλά το καλό φαΐ, συνήθως συνοδεύεται με καλό κρασί, ή μπύρα, ή κάποιο άλλο οινοπνευματώδες ποτό και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να έχετε hangover το επόμενο πρωί. Σίγουρα δεν το θέλει κανείς μας αυτό. Το hangover είναι ένας μπελάς και καλό είναι να γνωρίζουμε πώς προκαλείται, αλλά, κυρίως, πώς μπορούμε να το μειώσουμε, ή να το αποφύγουμε.

Hangover: Γιατί συμβαίνει – Γιατί μας δημιουργεί πονοκέφαλο

Το κλειδί βρίσκεται στο γεγονός ότι το αλκοόλ είναι διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που περνάει στο αίμα σας, το σώμα σας χρησιμοποιεί τα αποθέματα νερού στη ροή του αίματος για να το αραιώσει. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί μια αύξηση του όγκου του αίματος και της πίεσης. Για να μειώσει την αρτηριακή πίεση, το σώμα χρειάζεται να αποβάλλει το νερό, μέσω της ούρησης. Το πρόβλημα είναι, ότι τώρα τα κύτταρα δεν έχουν το νερό που χρειάζονται. Ο εγκέφαλός μας είναι περίπου 70% νερό και η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε “συρρίκνωση” του εγκεφάλου, το οποίο είναι αυτό που προκαλεί τον πόνο.

Hangover: Τι μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε

http://www.dailymail.co.uk